Τζένγκο: «Προπονούμαι σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς ταρτάν - Μας στερούν τα όνειρα»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελίνα Τζένγκο φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου μίλησε για το σπουδαίο επίτευγμά της, το ζήτημα της υπηκοότητάς της και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό. 

Τζένγκο: «Προπονούμαι σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς ταρτάν - Μας στερούν τα όνειρα»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείται, το ζήτημα της υπηκοότητάς της αλλά και στο τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παράπονο που έχουν οι αθλητές από τη στήριξη του κόσμου: «Το παράπονο που έχουμε οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Πιο σημαντικό να είναι δίπλα μας όταν δεν έχουμε καλή χρονιά για να μας δώσουν ώθηση να τα πάμε καλύτερα την επόμενη χρονιά».

Για τις αντιξοότητες που συναντά στις προπονήσεις της: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν, ρίχνω το ακόντιο πάνω από τα σύρματα του γηπέδου και δεξιά έχει έναν γκρεμό. Στον τελευταίο αγώνα εδειξα στις αντίπαλες που προπονούμαι και έμειναν κόκκαλο. Οταν στις μεγάλες πόλεις δεν έχουν εγκαταστάσεις, να περιμένουμε κάτι παραπάνω στην Καλλικράτεια;»

«Όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα, πηγαίνει σχολείο, μαθαίνει τα ήθη και τα έθιμα. Είναι κρίμα να μην παίρνει την ελληνική υπηκοότητα. Μας στερούν τα όνειρα».

Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Όταν κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, με πήρε ο πρωθυπουργός για να με συγχαρεί, δεν το πίστευα και τον ρώτησα αν ήταν όντως εκείνος. Καθόμουν στο δωμάτιο χαλαρή και ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο. Το σηκώνω και μου λέει ότι είναι ο πρωθυπουργός».

Για την καταγωγή της και τις δυσκολίες μέχρι να πάρει την ελληνική υπηκοότητα: «Η μαμά και ο μπαμπάς είναι από την Αλβανία και εγώ με τη μεσαία αδερφή μου γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Δεν είχα την ελληνική υπηκοότητα μέχρι τα 16 μου χρόνια, την πήρα γρηγορότερα λόγω των επιδόσεων που είχα».

Θυμηθείτε την βολή της Ελίνας Τζένγκο που την έχρισε Πρωταθλήτρια Ευρώπης: