Ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων η Πόλακ

Προπονήσεις ξεκίνησε και πάλι η Ελένη Πόλακ ενόψει της νέας σεζόν.

Ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων η Πόλακ

Η Ελένη Πόλακ μετά το σύντομα διάλειμμα ξεκούρασης επέστρεψε στις προπονήσεις με στόχο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2023.

Η έμπειρη αθλήτρια του επί κοντώ προέρχεται από μία δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να σπαταλήσει πολύ από την ενέργεια της στο να αντιμετωπίσει τους πόνους στην μέση και τα προβλήματα που αυτοί προκαλούσαν. Παρόλα αυτά κατάφερε να είναι παρούσα στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού, έστω κι αν δεν πήρε από αυτές το αποτέλεσμα που θα ήθελε.

Ήταν μια χρονιά που είχε αρκετά τα κάτω τους. Οι ενοχλήσεις στη μέση κι έπειτα στο πόδι με εξάντλησαν σωματικά και ψυχολογικά, αφού δεν μπορούσα να κάνω την προπόνηση μου όπως θα ήθελα. Παρόλα αυτά κατάφερα να αγωνιστώ στο Όρεγκον (σ.σ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και στο Μόναχο (σ.σ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα). Η αλήθεια είναι πως παρότι χάρηκα που πήρα την πρόκριση για το Παγκόσμιο, τελικά στεναχωρήθηκα αρκετά με το αποτέλεσμα. Στο Μόναχο ήμουν πολύ καλύτερα και θα μπορούσα να έχω πετύχει κάτι καλύτερο. Η αρχική σκέψη ήταν να κάνω κάποιους αγώνες και μετά το Ευρωπαϊκό, καθώς αισθανόμουν καλά, ωστόσο αποφασίσαμε τελικά να ξεκουραστώ και να μπω και πάλι στις προπονήσεις“, είπε η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη.

Αναφορικά με τους στόχους της για την επόμενη σεζόν είπε: «Στόχος είναι να μπω στους αγώνες του κλειστού και να κυνηγήσω τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα πάει το πρόβλημα στη μέση. Μέχρι τώρα η προπόνηση κυλάει χωρίς ενοχλήσεις, ενώ μπορώ και εκτελώ το μεγαλύτερο μέρος των ασκήσεων, κάτι που δεν ήταν δυνατό να κάνω την περσινή σεζόν. Αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσω τους αγώνες μου τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου».

Η Πόλακ έκλεισε τη σεζόν με άλμα στα 4,50 μ., ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,70 μ. στον ανοιχτό από το 2020 και 4,71 μ. στον κλειστό, από το 2021. «Η προπόνηση μας ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ωστόσο ήδη έχουμε συζητήσει με τον προπονητή μου το ενδεχόμενο κάποιας προετοιμασίας την περίοδο του χειμώνα. Ωστόσο ακόμη κι αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκομαι», συμπλήρωσε η 26χρονη.