Μόναχο 2022: Το δώρο της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα στην Ελίνα Τζένγκο (pics + vids)

Η Ελίνα Τζένγκο επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής κι εκεί ήταν για να την υποδεχθεί η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Μόναχο 2022: Το δώρο της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα στην Ελίνα Τζένγκο (pics + vids)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 συνάντησε την χάλκινη πρωταθλήτρια του 1982 και η όπως αναμενόταν η στιγμή ήταν γεμάτη έντονα συναισθήματα. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εμφανώς συγκινημένη αγκάλιασε την Ελίνα Τζένγκο τη συνεχάρη και τις ευχήθηκε να πετύχει πολλές ακόμη σπουδαίες διακρίσεις, στο αγώνισμα που και εκείνη διέγραψε λαμπρή πορεία.

Μάλιστα η κ. Σακοράφα χάρισε στην 19χρονη ένα δώρο με μεγάλη συμβολική αξία. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ χάρισε στην Τζένγκο ένα ακόντιο με την υπογραφή της και με το μήνυμα που έλεγε επάνω “Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”, που σημαίνει “Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι”.

Με την κίνηση της αυτή θέλησε να παροτρύνει ακόμη περισσότερο τη νεαρή να συνεχίσει να προσπαθεί και να δουλεύει για να πετύχει όσα έχει ονειρευτεί.
Η κ. Σακοράφα είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει όλα τα μέλη της ομάδας και να τους συγχαρεί για τη σπουδαία αυτή τους προσπάθεια που έφερε τη χώρα μας στην τέταρτη θέση της Ευρώπης. Η αποστολή μας κατάφερε να πετύχει κάτι, που πριν τους αγώνες μπορεί να έμοιαζε απίθανο, να καταλάβει την τέταρτη θέση αφήνοντας πίσω της κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

“Ηταν μοναδική εμπειρία και ήρθε μια σπουδαία επιτυχία. Κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου και σε αυτό βοήθησε και το ότι στη διάρκεια της χρονιάς πήγα σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό”, είπε η Τζένγκο που αναφέρθηκε και στις συνθήκες προπόνησης. “Δυσκολίες δεν έχω μόνο εγώ, αλλά όλοι οι αθλητές σε όλη την Ελλάδα και ευελπιστώ πως μετά από τις σπουδαίες αυτές επιτυχίες που σημειώσαμε όλοι, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί. Ευελπιστώ για το καλύτερο για όλους”, η Τζένγκο αναφέρθηκε και στον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ,. “Ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει χάρη σε αυτόν και την δουλειά που κάναμε”.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, είπε αναφερόμενη στην Ελίνα Τζένγκο. “Είναι μεγάλη αθλήτρια, σεμνή και με τις οδηγίες του προπονητή της μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά”.

Το σημερινό ήταν το τελευταίο γκρουπ αθλητών και αθλητριών, που επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Μόναχο εκεί όπου η χώρα μας πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο αεροδρόμιο μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε η β΄ ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ, στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη και το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ