Tζένγκο: «Πάμε για το μετάλλιο» (vid)

Αποφασισμένη να διεκδικήσει το μετάλλιο στον τελικό του ακοντισμού είναι η Ελίνα Τζένγκο. 

Tζένγκο: «Πάμε για το μετάλλιο» (vid)

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ελίνα Τζένγκο πήρε την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η νεαρή πρωταθλήτρια έπιασε σχετικά νωρίς το όριο της πρόκρισης και ύστερα από την εξασφάλιση της παρουσίας της στον τελικό, δήλωσε αποφασισμένη να διεκδικήσει το μετάλλιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο στην ΕΡΤ: «Ήμουν σε καλή κατάσταση προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό».

Για το ότι δεν έχει σταθερότητα στις επιδόσεις της: «Αυτό είναι το ακόντιο. Οι επιδόσεις δεν είναι σταθερές, είναι ελαφρύ όργανο. Δεν είχα περιθώρια για λάθη. Είπα ότι σε αυτούς τους αγώνες έπρεπε να μπω συγκεντρωμένη για να μπω».

Για το Όρεγκον: «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον. Έκανα αυτές τις εμφανίσεις μετά από εκείνο το τουρνουά. Έδειξα σταθερότητα όταν έπρεπε».

Για τον τελικό: «Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο».