Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αποκλείστηκε ο Αναστασάκης. 

Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης δίνει συνέχεια στις θετικές παρουσίες των τελευταίων δύο ετών, αφού είναι ανάμεσα στους 12 κορυφαίους σφυροβόλους της Ευρώπης.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε στην πρώτη του προσπάθεια τη σφύρα στα 76,33 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Φραντζεσκάκης στη συνέχεια έκανε μία άκυρη προσπάθεια, ενώ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την τρίτη του βολή, δεδομένο το ότι ήταν εντός πρόκρισης. Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 78,15 μ. επίδοση που αν βελτιώσει στον τελικό της Πέμπτης θα του δώσει ένα πλασάρισμα ψηλά στην κατάταξη. Στόχος του είναι να βρεθεί στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίστηκε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας και ολοκλήρωσε την παρουσία με καλύτερη βολή στα 70,84 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 70,49 μ. πέτυχε 70,84 μ. στη δεύτερη και ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια. Ο έμπειρος αθλητής πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που τον πήγε πίσω και δεν του επέτρεψε να δώσει συνέχεια στο καλό ξεκίνημα τη σεζόν.

Ο Πολωνός Νοβίτσκι ήταν ο μόνος που πέτυχε το όριο (77,50 μ.) στο πρώτο γκρουπ, καθώς είχε βολή στα 78,78 μέτρα.