Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Αποκλείστηκαν Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος (vid)

Ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Αποκλείστηκαν Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος (vid)

Θυμωμένοι και ενοχλημένοι με την παρουσία τους στον προκριματικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου εμφανίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα οι τρεις Έλληνες συμμετέχοντες. Ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι αλήθεια πως έχασαν σήμερα την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της Τετάρτης, καθώς ο αγώνας ήταν απόλυτα στα μέτρα τους.

Το καλύτερο άλμα από τους τρεις πραγματοποίησε ο Δημήτρης Τσιάμης με 15,99 μ. (0,9) στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη 15,42 μ. (1,1) και 15,97 μέτρα. Στα 15,86 (-1,0) ήταν η καλύτερη προσπάθεια του Πανταζή (15,72 μ., 15,86) και στα 15,39 μ. (-3,6) του Ανδρικόπουλου (Χ, 15,19 μ. 2,8). Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε μόλις στα 16,07 μ., ένα άλμα που στο σύνολο τους οι τρεις αθλητές έχουν πετύχει αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ χαρακτηριστικό της κακής ημέρας στην οποία βρέθηκαν αρκετοί αθλητές, είναι ότι η πρώτη επτάδα έκλεισε στα 16,55 μέτρα.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που έγινε σήμερα. Ένιωθα καλά, δεν έκανα τεχνικά λάθη κι όμως τα άλματα δεν έβγαιναν. Ήταν μεγάλη αποτυχία αυτό που έγινε σήμερα. Θα έπρεπε να είμαστε και οι τρεις στον τελικό. Ο αέρας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος, όμως, και πάλι αυτό δεν το δικαιολογεί», είπε ο Πανταζής, ενώ ο Τσιάμης από την πλευρά ήταν ακόμη πιο σκληρός. «Απαράδεκτο όλο αυτό που έγινε. Δεν είναι δυνατό να κάνω αυτή την εμφάνιση. Ήρθα εδώ για να μπω τελικό και να κάνω κάτι καλό, γιατί πραγματικά ήμουν σε θέση να το πετύχω. Είχε πάρα πολύ αέρα, ο οποίος γύρναγε συνεχώς. Είναι η χειρότερη εμφάνιση μου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα μάλιστα που πήγε πολύ χαμηλά».

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ο αέρας γύριζε διαρκώς, ωστόσο σήμερα έπρεπε να έχουμε κάνει ένα άλμα τελικού», είπε από την πλευρά του ο Ανδρικόπουλος.