«Τιτανομαχία» Τόμπσον-Πράις-Τζάκσον στην Λωζάνη

Μία συναρπαστική αναμέτρηση στα 100 μέτρα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του κλασσικού αθλητισμού, στις 26 Αυγούστου στην Λωζάνη.

«Τιτανομαχία» Τόμπσον-Πράις-Τζάκσον στην Λωζάνη

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Diamond League της ελβετικής πόλης, στην «κούρσα της μίας ανάσας», θα λάβουν μέρος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, η δεύτερη στο Γιουτζίν, Σερίκα Τζάκσον και η Ολυμπιονίκης, Ελέιν Τόμπσον-Χέρα.

Οι τρεις Τζαμαϊκανές σπρίντερ, μονοπώλησαν το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2021 (Χέρα-Πράις-Τζάκσον με την σειρά τερματισμού), αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου στο Γιουτζίν (Πράις-Τζάκσον-Χέρα).

Δεν αποκλείεται η συνύπαρξη των τριών κορυφαίων αθλητριών στους δρόμους ταχύτητας, να αποτελέσει το έναυσμα για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ στην απόσταση, που κρατά από το 1988 (!) με 10.49, η αείμνηστη Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα 35 της, η Φρέιζερ Πράις, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στο Diamond League του Μονακό, «κατέβηκε» για έκτη φορά κάτω από τα 10.70, τερματίζοντας σε 10.62, που είναι και η κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ