«Ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου», δήλωσε η «αργυρή» στο παγκόσμιο K-20, Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου

Το πάλεψε, το πίστεψε, τα κατάφερε και κρέμασε υπερήφανη στο στήθος της το ασημένιο μετάλλιο στο μακρινό Κάλι.

«Ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου», δήλωσε η «αργυρή» στο παγκόσμιο K-20, Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου

Η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στη δισκοβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ευτυχισμένη μετά την επιτυχία της μας δήλωσε:

«Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα μου. Άλλωστε φάνηκε νομίζω και από όλες τις βολές μου! Ευχαριστώ πολύ την Ελληνική αποστολή που ήταν δίπλα μου σε όλο τον αγώνα και με στήριξε. Τους προπονητές μου για την υπομονή και επιμονή που έδειξαν όλη αυτή τη χρονιά και την Ομοσπονδία που μας έφερε αρκετές ημέρες νωρίτερα εδώ στο Κάλι για να προετοιμαστούμε και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα μου (σ.σ. και προπονητής της Δάκης Φιλιππίδης) που πιστεύει σε μένα και είναι συνέχει δίπλα μου!»

Η Φιλιππίδου κατέκτησε ξημερώματα της Πέμπτης 4/8 το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της και επιβεβαιώνοντας την καλή της αγωνιστική κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες στο Κάλι διακόπηκαν λόγω βροχόπτωσης και ο τελικός της δισκοβολίας ξεκίνησε με 2 ώρες περίπου καθυστέρηση αλλά αυτό δεν επηρέασε την πρωταθλήτριά μας.

Η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια στη δισκοβολία γυναικών Κ20 ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι το 2021, 5η με επίδοση 48.84μ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τώρα ζει και προπονείται στην Αμερική, καθώς σπουδάζει Κινησιολογία στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι,
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συγχαίρουν την αθλήτρια και τον προπονητή της για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.