Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Επέστρεψε το 2ο γκρουπ της Εθνικής από το Όρεγκον

Επέστρεψε στην Ελλάδα απο το Όρεγκον και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου η υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής μας ομάδας. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Επέστρεψε το 2ο γκρουπ της Εθνικής από το Όρεγκον

Το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξήχθει στο Όρεγκον των ΗΠΑ ολοκληρώθε την Κυριακή 24/7 με τα τελευταία μέλη της ελληνικής αποστολής να δέχονται θερμή υποδοχή από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ στο Ελ. Βενιζέλος.

Την αποστολή υποδέχτηκε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος που συνεχάρει του αθλητές και τις αθλήτριες ενώ μετέφερε τα συγχαριτήρια και της προέδρου, Σοφία Σακοράφα, η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να βρεθεί από κοντά.

Ανάμεσα στους αθλητές και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που τερμάτισε 4η στα 35χλμ βάδην και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, ήμουν καλά, σε πολύ καλή κατάσταση, παρόλα αυτά έφευγε πολύ γρήγορα η κούρσα. Ήταν πέρα από τα δικά μου δεδομένα, ήταν γρήγορη. Δεν ήξερα αν θα αντέξω, πιστεύω δε θα τα κατάφερνα αν αποφάσιζα να ακολουθήσω από την αρχή το γρήγορο ρυθμό. Δε θα είχα την ταχύτητα στο τέλος, θα ήμουν όπως οι Ισπανίδες, που υποχώρησαν.
Τα τελευταία χρόνια κάνω έξυπνες κούρσες και καταφέρνω να είμαι δυνατή στο τέλος. Κάτι που δεν έκανα παλαιότερα»

Ενώ για τν επερχόμενη πρόκληση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο (σ.σ. 15 με 21 Αυγούστου) είπε: «Όλα μετράνε τώρα. Η ξεκούραση, η αποκατάσταση, η προετοιμασία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, πάμε να συνεχίσουμε τη προετοιμασία μας. Την Πέμπτη φεύγουμε για Ιταλία. Πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Θεωρώ πως δεν είναι κάτι που δε θα μου βγει τώρα. Έχουν γίνει όλα σωστά, έχω φορμαριστεί, έχω βάλει τα χιλιόμετρα μου και τώρα πάμε να τελειώνουμε την προετοιμασία. Πιστεύω θα είμαστε καλά, πάντα θέτουμε υψηλούς στόχους, αυτό θα κάνουμε και τώρα».

Μαζί με την αποστολή επέστρεψαν και ο τεχνικός διευθυντής, Χρήστος Μελέτογλου, αλλά και η αρχηγός της αποστολής, Βούλα Παχατουρίδου η οποία είχε και την ονομαστική της εορτή και δέχτηκε λουλούδια από τα μέλη της αποστολής.

Στην Ελλάδα ακόμα επέστρεψαν οι αθλήτριες ρήψης Ελίνα Τζένγκο και Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου οι οποίες επίσης δήλωσαν πως περιμένουν με ανυπομονεσία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ την ίδια ανυπομονεσία εξέφρασε και η πρωταθλήτρια του βάδην Έφη Κουρκουτσάκη, η οποία δήλωσε ευχαριστημένη από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.