Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές της 18ης διοργάνωσης

Μόλις μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον και οι διοργανωτές προχώρησαν σήμερα στην ανακοίνωση των δηλώσεων συμμετοχής

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές της 18ης διοργάνωσης

Η χώρα μας μετέχει στη διοργάνωση με 19 αθλητές και αθλήτριες, που μοιάζουν ικανοί για καλά πλασαρίσματα. Δίχως αμφιβολία ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο αθλητής που ξεχωρίζει όχι μόνο για την ελληνική αποστολή, αλλά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης. Ο αθλητής με 8,55 μ. από τον χειμώνα έχει την κορυφαία επίδοση από τους 34 που θα εκκινήσουν στον προκριματικό και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και χάλκινη στην προηγούμενη διοργάνωση το 2019, Κατερίνα Στεφανίδη με φετινό 4,65 μ. είναι για μία ακόμη χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση μιας θέση στο βάθρο των νικητριών στο επί κοντώ. H κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, μπορεί να έχει την έκτη επίδοση, ωστόσο είναι έτοιμη να κινηθεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση.
Με πολύ υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στα 35χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και το σημαντικότερο διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί έναν αγώνα αυτού του επιπέδου.

Η Ελίνα Τζένγκο θα είναι πρωτάρα σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου, όμως έχει τη φρεσκάδα και τη δυναμική και είναι σε θέση να επαναλάβει επιδόσεις όπως το φετινό της 65,40μ., που είναι η δεύτερη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και της επιτρέπουν να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση.

Θέση στον τελικό θα διεκδικήσει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, το δεύτερο μέλος της ομάδας μας, με μετάλλιο στη διοργάνωση, από το 2015 στο Πεκίνο.

Με προσδοκίες για συμμετοχή στον τελικό θα πάρει μέρος στη διοργάνωση ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που με 78,15 μ. έχει την ένατη επίδοση ανάμεσα στους 32 που θα συμμετάσχουν.

Οι λίστες