Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Χρυσό ο Καραλής του Ολυμπιακού στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 των Ανδρών κι έκανε δύο τις διαδοχικές του νίκες στη διοργάνωση.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Χρυσό ο Καραλής του Ολυμπιακού στο επί κοντώ

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 των Ανδρών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρώτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 5,65 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,35μ. και τρίτος ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) με 5,25 μέτρα.

«Πρώτη φορά αγωνίστηκα μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης και μου έδωσε μεγάλη ενέργεια. Χάνω στις λεπτομέρειες στα μεγάλα ύψη αλλά ξέρω ότι είμαι καλά και δουλεύουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Συμεωνίδη να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Είμαι έτοιμος για ρεκόρ, δεν θέλω να βάλω όρια», είπε ο Καραλής με το τέλος του αγώνα.

Πρωτιά η Κουτλή στα 1.500 μ., η Κορένεβα στο τριπλούν

Πέραν αυτών, η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης), πέτυχε την παρθενική της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την πρώτη θέση στα 1.500 μ. σε 4,32,27. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ντενίσα Μπάλα (ΠΓΣ) με 4.33.25 και το χάλκινο η Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) με 4.37.67.

Στο τριπλούν μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς), σε ένα αγώνισμα με το οποίο ασχολήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Η αθλήτρια σημείωσε 13,62 μ. (-0,2) και άφησε στη δεύτερη θέση την Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 13,53 μέτρα και στην τρίτη την Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,59 μ. (0,3).