Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Νικητής στη σφυροβολία ο Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αναδείχτηκε νικητής στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2022 με 77,95 μ. Δεύτερος ο Ιβάν Μενγκλεμπέη του Ολυμπιακού, τρίτος ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Νικητής στη σφυροβολία ο Φραντζεσκάκης

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που διεξάγεται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, καθώς ήταν νικητής στη σφυροβολία με 77,95 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 78,15 μέτρα.

«Είμαι ικανοποιημένος από την σημερινή βολή, ωστόσο αυτό που θέλω να βελτιώσω είναι η ικανότητα μου να πετυχαίνω μεγάλες επιδόσεις στις πρώτες βολές, προκειμένου να κυνηγάω την πρόκριση στους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων. Δεν βιάζομαι να έρθουν οι μεγάλες βολές. Στο μυαλό μου για φέτος είναι τα 79,00 μ., το πανελλήνιο ρεκόρ είναι ένας στόχος, όμως, δεν βιάζομαι. Στο Όρεγκον θα επιδιώξω να κυνηγήσω βολές που θα με βάλουν στον τελικό. Εκεί πιστεύω πως θα χρειαστώ προσπάθειες πάνω από τα 78,00 μ. για να μπω στην οχτάδα. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμμετοχές στα μίτινγκ στο εξωτερικό. Πλέον αντιμετωπίζω κάθε αντίπαλο χωρίς να φοβάμαι. Τον μόνο που πρέπει να φοβάμαι είναι ο εαυτός μου», είπε ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιβάν Μενγκλεμπέη του Ολυμπιακού, που ήταν δεύτερος με 73,44 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 71,54 μέτρα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,30 μέτρα.