Diamond League: Η Τζάκσον νίκησε την Τόμπσον στη Ρώμη

Η Σερίκα Τζάκσον, ήταν η νικήτρια στην άτυπη «μάχη» της Τζαμάϊκας, καθώς στο Diamond League της Ρώμης, επικράτησε στα 200 μέτρα, της συμπατριώτισσας της, Ελέιν Τόμπσον Ερα.

Diamond League: Η Τζάκσον νίκησε την Τόμπσον στη Ρώμη

Παρά το γεγονός, ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βρεγμένος από την απογευματινή καταιγίδα που έπληξε την «αιώνια πόλη», η Τζάκσον τερμάτισε σε 21 δευτερόλεπτα και 91 εκατοστά, ενώ η Τόμπσον ήταν δεύτερη (22.25) και η Βρετανίδα, Ντίνα Ασερ Σμιθ (22.27) τρίτη.

Και οι τρεις πρωταθλήτριες, έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον (15-24 Ιουλίου).

«Ηταν ένας καλός αγώνας, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Πρέπει ακόμη να εργασθώ σε μερικά σημεία». Δεν ήμουν απόλυτα έτοιμη, αφού αντιμετώπισα πρόβλημα με τον ώμο μου», σχολίασε μετά τον τερματισμό, η Τόμπσον Ερα, ενώ η Αμερικανίδα, θρύλος των σπριντ, Αλισον Φίλιξ, η οποία θα αποχωρήσει άμεσα από την ενεργό δράση, τερμάτισε έβδομη με 22,97.

Παράλληλα, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης στα 800μ, Αθινγκ Μου, σημείωσε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στο αγώνισμα, καθώς κάλυψε την απόσταση σε ένα λεπτό, 57 δευτερόλεπτα και ένα εκατοστό.

«Είμαι ενθουσιασμένη με αυτό το αποτέλεσμα. Ηθελα απλώς να δω πού βρισκόμουν, είμαι πολύ χαρούμενη αυτήν την φορά», δήλωσε η 20χρονη Ολυμπιονίκης.

Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά, εφέτος, ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλεϊ, επικράτησε στα 100 μέτρα με επίδοση εννέα δευτερόλεπτα και 92 εκατοστά, ενώ ο Ιταλός Ολυμπιονίκης του ύψους, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, απογοήτευσε τους συμπατριώτες του, καθώς έμεινε σε «χαμηλές πτήσεις» και με 2.24μ κατετάγη στην τρίτη θέση, με πρώτο τον Αμερικανό, Γιουβόν Χάρισον, ο οποίος υπερέβη τα δύο μέτρα και 27 εκατοστά.