Τεντόγλου: «Κάθε αγώνας Diamond League, σαν τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος»

Το Diamond League που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (6/6) στο Ραμπάτ είναι για τον Μίλτο Τεντόγλου η επίσημη έναρξη της σεζόν, όπως δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο στη συνέντευξη Τύπου.

Τεντόγλου: «Κάθε αγώνας Diamond League, σαν τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος»

Στην σημασία του Diamond League που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (6/6) στο Ραμπάτ στάθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου.

«Έχω αρχίσει ήδη πολύ καλά, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, για εμένα επίσημη έναρξη της σεζόν είναι η αυριανή, αφού είναι ο πρώτος κορυφαίος αγώνας της περιόδου. Ελπίζω να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε αγώνας Diamond League είναι για εμένα σαν τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος» τόνισε ο 24χρονος άλτης του μήκους.

Στη συνέχεια ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μίλησε και για την συμμετοχή του Ελβετού δεκαθλητή, Σίμον Εχάμερ, στον αυριανό αγώνα ο οποίος έχει την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος με 8,45 μέτρα, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 8,36 μέτρα, επίδοση που έχει πετύχει και ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ. Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε:

«Πολλοί άλτες του μήκους προπονούνται χρόνια και δεν καταφέρνουν να πετύχουν αυτή την επίδοση. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή. Εγώ θα προσπαθήσω αύριο να τον νικήσω, για να υπερασπιστώ έτσι την τιμή των αλτών του μήκους»

Την ίδια ώρα, υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή στο επί κοντώ των γυναικών, καθώς στο Μαρόκο βρίσκονται τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη έχει καλύτερη εφετινή επίδοση στα 4,65 μέτρα, την οποία σημείωσε στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ και το Όστιν, ενώ η Κυριακοπούλου κάνει τον δεύτερο αγώνα της μετά το 4,45 στο Μπέρμιγχαμ.