Χωρίς Τεντόγλου, αλλά με καλές επιδόσεις, παρά τον ντεφορμέ Καραλή, το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα

Ο Μίλτος Τεντόγλου, λόγω ενοχλήσεων, δεν συμμετείχε στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, όπου έμεινε χαμηλά ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ

Χωρίς Τεντόγλου, αλλά με καλές επιδόσεις, παρά τον ντεφορμέ Καραλή, το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα

Έλαμψε δια της ...απουσίας του ο Μίλτος Τεντόγλου, από το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, είχε αισθανθεί ενοχλήσεις, στο πόδι, μετά το πρώτο του άλμα στα «Παπαφλέσσεια» (κερδίζοντας παρόλα αυτά με 8.22 μ.) και έμεινε να παρακολουθεί από τις εξέδρες τα τεκταινόμενα στο ταρτάν .

Μάλιστα θα λείψει και από τα «Βενιζέλεια» (29/05) για τον ίδιο λόγο, κατόπιν απόφασης του προπονητή του Γκιόργκι Πομάσκι

Παρά τη απουσία του, δεν έλειψαν τα καλά άλματα.

Το ότι ήταν στις κερκίδες εκμεταλλεύθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρεεσανκάρ (που μοιράζεται μαζί του την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως το 2022). Ο 23χρονος πρώτευσε με 8.31μ και τον ακολούθησε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8.27μ. βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ.

Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Την καλύτερη παρουσία από τους Έλληνες πραγματοποίησε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,63 μ. επίδοση που του έδωσε την έβδομη θέση.

Στο επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής προσπαθεί να βρει τη φόρμα του, αλλά έμεινε χαμηλά για άλλη μια φορά πηδώντας 5.35μ.

«Δεν πήγαν καλά σήμερα τα πράγματα, ωστόσο δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Στην ουσία ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Γενικά είμαι σε καλή κατάσταση και βελτιωμένος σε πολλά τεχνικά μέρη. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 3 Ιουνίου στο Μπίντγκοζ», είπε ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Πέτρος Χαντζίου με 5.40μ ενώ ο κορυφαίος για το 2022 Έλληνας, Γιάννης Ρίζος (έχει 5.50μ) έμεινε στο 5.25μ.

Στο μήκος των γυναικών η Φιλίππα Φωτοπούλου έφτασε ένα εκατοστό από το Παγκύπριο ρεκόρ της Μαρία Λάμπρου (6.80μ) πηδώντας 6.79μ. Πολύ καλή εμφάνιση από τη Βασιλική Χαϊτίδου που συνεχίζει να βελτιώνει το ατομικό της ρεκόρ για να φτάσει στο 6.49μ δείχνοντας ότι έχει περιθώριο για ακόμα μακρύτερα.

Ο Αντώνης Μέρλος πέρασε το 2.21μ στο ύψος των ανδρών ενώ στις γυναίκες η Τατιάνα Γκούσιν ολοκλήρωσε στο 1.88μ.

Χαμηλά το επί κοντώ στις γυναίκες με την Κατερίνα Βαγενά να είναι η καλύτερη Ελληνίδα με 4.05μ και την Ελένη Πόλακ ακόμα να μη βρίσκει ρυθμό και να ακυρώνεται με τρία άκυρα στο 4.20μ.

Στο τριπλούν η Τόρι Φράνκλιν με 14.34μ πήρε την πρώτη θέση ενώ είχε τρία άλματα πάνω από τα 14.20μ.

Βράβευσεη Καραμαρίνοφ, και Εμιγιάν

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Οι διοργανωτές τίμησαν τον Βούλγαρο πρόεδρο της ΕΑ για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό, σε μια βράβευση όπου έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος του ΦΣ Καλλιθέας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος.

Λίγο αργότερα τιμήθηκε και ο Εμιγιάν με αφορμή τη συμπλήρωση των 35 χρόνων από την επίτευξη του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο μήκος..