Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου 2018: Απευθείας στον ημιτελικό ο Τσάκωνας, πρώτος στη σειρά του

Με 20.49 ήταν νικητής στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ. και πήρε την απευθείας πρόκριση - Αποκλείστηκε ο Τριβυζάς 

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου 2018: Απευθείας στον ημιτελικό ο Τσάκωνας, πρώτος στη σειρά του

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έκανε αυτό που ξέρει και με 20.49 ήταν νικητής στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ. και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον σημερινό ημιτελικό (21.20).

Με μία εντυπωσιακή κούρσα στη δεύτερη προκριματική σειρά, ο Λυκούργος Τσάκωνας πήρε την πρώτη θέση με 20.49, ένα εκατοστό πάνω από την καλύτερη εφετινή του επίδοση και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του μεγάλου τελικού.

Ο Έλληνας δρομέας θα έχει την ευκαιρία να διακριθεί ακόμη περισσότερο, στο αποψινό (08/08, 21:15) τελικό των 200 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου, διεκδικώντας ακόμη και ένα μετάλλιο για την Ελλάδα.

«Ναι, ήταν μια εύκολη κούρσα, αλλά ο ημιτελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός το βράδυ. Είμαι καλά προετοιμασμένος και αισθάνομαι καλά, απλά πρέπει να μείνω επικεντρωμένος στον ημιτελικό, καθώς θα είναι πολύ πιο σοβαρός. Οι συνθήκες, όλα είναι εντάξει», είπε ο Λάκωνας σπρίντερ μετά τον τερματισμό του.

Αποκλείστηκε ο Τριβυζάς

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό των 200μ ανδρών κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8). Ο Έλληνας σπρίντερ κατετάγη 6ος στην 4η προκριματική σειρά με 21.18 (είχε 20.85 φέτος) και κατετάγη 22ος στο σύνολο.