Βελιγράδι: Χρυσό ο Αιθίοπας Σελιμόν Μπαρεγκά στα 3.000μ. (vid)

Στην Αιθιοπία τα δύο πρώτα μετάλλια, καθώς ο Μπαρέγκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:41:38, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης Αιθίοπας Γκίρμα.

Βελιγράδι: Χρυσό ο Αιθίοπας Σελιμόν Μπαρεγκά στα 3.000μ. (vid)

Ο Σελιμόν Μπαρεγκά κατέκτησε το χρυσό στα 3.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Ο Αιθίοπας δρομέας μεγάλων αποστάσεων πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις σε 7:41.38 στον τελικό του αγωνίσματος. Το ασημένιο μετάλλιο μετάλλιο κατέκτησε ο συμπατριώτης του Λαμεχά Γκίρμα, με 7:41.63, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Βρετανός Μαρκ Σκοτ, με 7:42.02 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοσή του.

Όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις σε Μπέρμιγχαμ και Πόρτλαντ, έτσι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μ. κατέληξε σε αθλητή της Αιθιοπίας.

Στην κούρσα του τελικού, ο Σελιμόν Μπαρεγκά κάνοντας αντεπίθεση στα τελευταία 200 μ. πέρασε μπροστά αφήνοντας οριακά πίσω του τον συμπατριώτη του Λαμεχά Γκιρμά.

Ο Μπαρεγκά το 2018 στο Μπέρμιχαμ ήταν δεύτερος. Το σημερινό είναι το 8ο χρυσό μετάλλιο της Αιθιοπίας στο αγώνισμα στη διοργάνωση.