Γιατί ακυρώθηκε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου (vid)

Ποιος είναι ο λόγος που ακυρώθηκε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Γιατί ακυρώθηκε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου (vid)

Από το βράδυ της Παρασκευής έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για το άκυρο πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που ακυρώθηκε το άλμα του Έλληνα πρωταθλητή; Από το πλάνο φαίνεται πως ο άλτης μας δεν πατάει την πλαστελίνη. Παρόλα αυτά το άλμα του ακυρώθηκε με αποτέλεσμα να προκαλέσει απορίες σε αρκετό κόσμο.

Ο λόγος που ακυρώθηκε το άλμα του έχει να κάνει με τον κανονισμό, ο οποίος άλλαξε από τον Νοέμβριο του 2021, αφού μέχρι τότε αρκούσε ο αθλητής να πατήσει την πλαστελίνη για να ακυρωθεί το άλμα του.

Από τον Νοέμβριο του 2021, όμως, για να θεωρηθεί άκυρο ένα άλμα αρκεί το πέλμα κατά την απογείωση να διαπεράσει το κατακόρυφο επίπεδο που ορίζει η γραμμή απογείωσης με οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού ή του παπουτσιού του, είτε τρέχοντας χωρίς να πραγματοποιήσει άλμα, είτε κατά την εκτέλεση του άλματος. Αυτό αναφέρει ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας και παπούτσι του Τεντόγλου φαίνεται οριακά να περνά στον αέρα το όριο που χωρίζει την πλαστελίνη από την υπόλοιπη βαλβίδα.