Στεφανίδη: «Μεγάλο φαβορί για το χρυσό ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου!»

H Kατερίνα Στεφανίδη δήλωσε πως θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι (18-20 Μαρτίου), ενώ έχρισε τον Μίλτο Τεντόγλου φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος ανδρών.

Στεφανίδη: «Μεγάλο φαβορί για το χρυσό ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου!»

Σε συνέντευξή της στον ΣΕΓΑΣ η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε πως θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι (18-20 Μαρτίου), ενώ έχρισε τον Μίλτο Τεντόγλου φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος ανδρών.

Μεταξύ άλλων, η σπουδαία πρωταθλήτρια του επί κοντώ έδωσε συμβουλές βάσει της εμπειρίας της, ενώ έκανε προβλέψεις τόσο για το αγώνισμα στο οποίο έχει διακριθεί επανειλημμένα, όσο και για την ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους αγώνες στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

-Υπάρχουν συμβουλές που μπορείς να δώσεις σε έναν αθλητή που πηγαίνει σε ένα κορυφαίο γεγονός ως φαβορί;

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε κάποιον που μετέχει ως φαβορί είναι να τον αντιμετωπίσει σαν έναν οποιοδήποτε αγώνα. Αν κάνει μήκος είναι ένας ακόμη αγώνας μήκους, αν κάνει επί κοντώ ας είναι ένας ακόμη αγώνα επί κοντώ, αν μιλάμε για 60 μ. ας είναι μία ακόμη κούρσα 60 μέτρων. Έχει μεγάλη σημασία να το αντιμετωπίσεις έτσι, γιατί δεν μπορείς να πεις αυτοί είναι Ολυμπιακοί ή Παγκόσμιο κι αν δεν πάω καλά τι θα γίνει; Η ζωή συνεχίζεται και η καριέρα σου συνεχίζεται με τα καλά και τα κακά της. Θα ήθελα να πω κυρίως στους νεαρότερους αθλητές, να μπουν και να το διασκεδάσουν κάτι που δεν είναι εύκολο. Ωστόσο όσο πιο κοντά μπορείς να φτάσεις στο να το διασκεδάσεις, τόσο πιο κοντά θα βρεθείς στον στόχο σου.

-Θα παρακολουθήσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Σίγουρα θα το παρακολουθήσω μαζί με τον Μιτς και θα πανηγυρίσουμε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και σίγουρα των αθλητών του επί κοντώ, αφού το επί κοντώ είναι μια μεγάλη οικογένεια.

-Μία πρόβλεψη για το επί κοντώ;

Το επί κοντώ των Ανδρών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού έξι άλτες έχουν περάσει τα 5,90 μ. και δύο τα 6,00 μέτρα. Ανεξάρτητα από το αν ο Μόντο κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, θεωρώ πως πίσω στα μετάλλια θα χρειαστούν μεγάλα άλματα ίσως και στα 6,00 μέτρα. Στις γυναίκες το επίπεδο φέτος είναι λίγο πεσμένο. Ήταν ήδη πεσμένο πριν τον αποκλεισμό των Ρωσίδων, αφού η Σιντόροβα ήταν η μόνο που είχε δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Τα κορίτσια από τις ΗΠΑ δεν είναι τόσο καλά, ενώ από την Ευρώπη μόνο η Σούτει έχει δείξει μια σταθερότητα. Θεωρώ πως το χρυσό μετάλλιο θα είναι στα 4,80 μ., ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση αν το βάθρο κλείσει ακόμη και στα 4,65 μέτρα, ανάλογο του πως θα αντιδράσουν οι αθλήτριες. Σίγουρα θα είναι πιο πεσμένο από τα δύο προηγούμενα παγκόσμια, όπου το τρίτο μετάλλιο έκλεισε στο 4,80 μ. και το χρυσό στα 4,90 μ. και 4,95 μ. Παρόλα αυτά επειδή ο αγωνιστικός χώρος είναι υπερυψωμένος κάνει το διάδρομο ελαστικό θεωρώ που κάποιοι θα βοηθηθούν. Εκτιμώ πως τις τρεις αθλήτριες που έχουν αυτή τη στιγμή τις καλύτερες επιδόσεις τις βοηθάει ο υπερυψωμένος στίβος. Οπότε αν καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα κοντάρια και αν είναι προετοιμασμένες να έχουν μαζί τους μεγάλα κοντάρια, τότε ίσως δούμε κάτι καλύτερο από αυτό που περιέγραφα πριν.

-Μία πρόβλεψη για την ελληνική ομάδα;

Η ομάδα μας έχει τον Μίλτο Τεντόγλου έναν από τους κορυφαίους αθλητές της διοργάνωσης. Ο Μίλτος είναι ιδιαίτερα ικανός να καταφέρνει αυτό που χρειάζεται, όταν το χρειάζεται. Θωρώ πως είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, κάτι που φάνηκε στους αγώνες που προηγήθηκαν. Χαίρομαι που η ομάδα μεγάλωσε τις τελευταίες ημέρες με τη διαδικασία των προσκλήσεων γιατί είναι σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε τέτοια πρωταθλήματα. Ελπίζω όσοι πάρουν μέρος στη διοργάνωση, ανεξάρτητα από το αν διεκδικούν μετάλλιο ή τη συμμετοχή να ο καταφέρουν να πετύχουν το στόχο του και να κάνουν το καλύτερο δυνατό και όπως είπα και νωρίτερα να καταφέρουν να το διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα!