Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Κουτσιώρας: "Ευχαριστημένοι με δύο μετάλλια και 10-12 τελικούς"

Ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας ανέλυσε την ομάδα που θα μπει από σήμερα στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βερολίνο και θα θεωρήσει επιτυχία την κατάκτηση τουλάχιστον δύο μεταλλίων και τη συμμετοχή αθλητών σε 10-12 τελικούς.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Κουτσιώρας: "Ευχαριστημένοι με δύο μετάλλια και 10-12 τελικούς"

Ο κ. Κουτσιώρας υπογράμμισε αρχικά: “Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή παρουσία από όλα τα παιδιά. Έχουμε μια ομάδα με παιδιά που είναι στο υψηλό επίπεδο, όπως είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Κώστας Φιλιππίδης. Αυτά τα παιδιά όποτε πάνε σε μεγάλους αγώνες, διακρίνονται. Φέτος έχουμε και τη Νικόλ (Κυριακοπούλου) μαζί με αυτούς και ελπίζω να είναι δυνατοί, να μην έχουν καμιά ατυχία και νομίζω ότι είναι υποψήφιοι για μετάλλια όλοι.

Από εκεί και πέρα έχουμε μια νέα ομάδα παιδιών που μπαίνουν με πολλές ελπίδες, με υψηλούς στόχους. Είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη άλλαξε αγώνισμα, κάνει 400 μέτρα φέτος και έχουμε πολλές ελπίδες από αυτή. Είναι ο Μίλτος Τεντόγλου που προσδοκούμε να κάνει αισθητή την παρουσία του…

Και είναι και οι έμπειροι αθλητές της ομάδας, όπως ο Κώστας Μπανιώτης, ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Λυκούργος Τσάκωνας, που περιμένουμε εκτός από τελικούς να έχουν και μια διάκριση. Υπάρχει και ο Μιχάλης Αναστασάκης

Υπάρχουν και οι κοπέλες, όπως η Έλσα Πεσιρίδου, η Κρίστι Αναγνωστοπούλου, η Σταματία Σκαρβέλη, από την οποία προσδοκούμε πολλά η Σοφία Υφαντίδου”.

Πρόσθεσε πως “είναι μια πολύ δεμένη ομάδα μεταξύ της. Ελπίζουμε να έχουμε πολλούς τελικούς, υψηλές θέσεις στους τελικούς και το άλλο μεγάλο κομμάτι είναι οι σκυτάλες και ο μαραθώνιος. Κατεβάζουμε τρεις ομάδες στις σκυταλοδρομίες, είναι όλες υποψήφιες για τελικό και θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν καταφέρουν να μπουν δύο από τις τρεις. Υπάρχουν έξι άτομα στο μαραθώνιο και περιμένουμε ένα συνολικό σκορ, γιατί κατεβαίνουμε σαν ομάδα πια, καλών επιδόσεων”.

Ρωτήθηκε με πόσους τελικούς θα είναι ικανοποιημένος και απάντησε: “Ευχαριστημένος θα ήμουν με 37 τελικούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι γύρω στους 10-12 θα είμαστε πολύ καλά. Στα δύο μετάλλια θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, στα τρία μετάλλια ενθουσιασμένοι και στα τέσσερα θα… ξεφύγουμε”.