Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου 2018: Πρεμιέρα με Τεντόγλου και άλλους τέσσερις

Πέντε ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα στο Βερολίνο!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου 2018: Πρεμιέρα με Τεντόγλου και άλλους τέσσερις

Δίχως αμφιβολία ξεχωρίζει η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και είναι από τα φαβορί καταρχήν για την πρόκριση στον τελικό και εν συνεχεία - γιατί όχι; - για ένα μετάλλιο.

Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι τα 8 μέτρα, ωστόσο δεν αποκλείεται η 12άδα να κλείσει αρκετά χαμηλότερα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο στη διοργάνωση, άλλωστε φέτος έχει καλύτερο άλμα στα 8,24 μ. από το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας.

Χρονικά, την αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα κάνει ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος αγωνίζεται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας. Ο αθλητής μας έχει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό και για να την πετύχει θα πρέπει είτε να σημειώσει βολή πάνω από τα 76 μέτρα, που είναι το απευθείας όριο, είτε η επίδοση του να είναι στις 12 καλύτερες στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη βολή στα 76,53 μ. και υψηλές προσδοκίες για μια καλή παρουσία.

Την προσπάθεια της στον προκριματικό των 100 μέτρων θα ξεκινήσει η Ραφαέλα Σπανουδάκη με στόχο να περάσει στον επόμενο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα τρέξει στην τρίτη προκριματική σειρά και με 11.27 έχει την τρίτη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Γιάννης Νυφαντοπουλος, θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο της δεύτερης σειράς. Ο αθλητής έχει φέτος 10.30 και μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στον ημιτελικό.

Στο “European Mile" στο κέντρο του Βερολίνου θα γίνει ο προκριματικός της σφαιροβολίας ανδρών. Ο Νίκος Σκαρβέλης μετέχει στο δεύτερο γκρουπ και παρόλο που γνωρίζει πως η υπόθεση πρόκριση στον τελικό δεν θα είναι εύκολη, μπορεί να ελπίζει σε μια καλή παρουσία. Ο πρωταθλητής μας έχει πετύχει φέτος καλύτερη βολή στα 20,12 μέτρα.

Το σημερινό πρόγραμμα

17.05 Σφυροβολία (Α) προκριματικός Α' γκρουπ - Αναστασάκης
17.30 100 μ. (Α) προκρικατικός - Νυφαντόπουλος
17.35 Μήκος (Α) προκριματικός - Τεντόγλου
18.05 400 μ. εμπόδια (Α) - προκριματικός
18.30 Σφυροβολία (Α) προκριματικός Β' γκρουπ
18.35 Σφαιροβολία (Α) προκριματικός Α’ γκρουπ - Σκαρβέλης
18.45 100 μ. (Γ) προκριματικός - Σπανουδάκη
19.55 Σφαιροβολία (Α) προκριματικός Β’ γκρουπ