Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Άνδρες έτοιμοι για όλα στο Βερολίνο!

Πέντε αθλητές ικανοί να φτάσουν πολύ ψηλά βρίσκονται στο Βερολίνο και ρίχνονται από αύριο στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου. Δείτε τι δήλωσαν στη media day που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Άνδρες έτοιμοι για όλα στο Βερολίνο!

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)

“Είμαστε μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη από το 2006 στο Γκέτεμποργκ και μετά. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου που βρίσκεται ψηλά στις κατατάξεις. Τα περισσότερα παιδιά πάνε να διακριθούν και να πλασαριστούν ψηλά στα αγωνίσματα τους. Θεωρώ πως αυτή η αποστολή είναι ήδη επιτυχημένη. Σχετικά με εμένα πάνω στο έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το επί κοντώ είναι απρόβλεπτο. Θα είναι ενδιαφέρων αγώνας. Είμαι στην έκτη θέση της κατάταξης και θα επιδιώξω το καλύτερο. Πάντα ξεκινάω τον αγώνα με στόχο το μετάλλιο. Δεν μπορώ να έχω κάτι λιγότερο στο μυαλό μου όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο”.

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

"Είμαι καλά και αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Φέτος έκανα αρκετά μίτινγκ στο εξωτερικό και απέκτησα μια καλή εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Βερολίνο".

Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπόδια)

“Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό. Ήταν δύσκολη χρονιά, δεν το έβαλα κάτω και από εδώ και πέρα κυνηγάω μια καλύτερη επίδοση. Ευελπιστώ να τρέξω καλά στο Βερολίνο. Έχουμε και την σκυτάλη, έχουμε καλή δυνατή ομάδα, θεωρώ πως μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό, γιατί είναι στα μέτρα μας".

Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.)

"Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου πήγε καλά. Θέλω να κοιτάζω την κάθε κούρσα ξεχωριστά και ελπίζω να φθάσω μακριά. Το επίπεδο είναι υψηλό στα 200 μ. και δεν είναι μόνο 2-3 ονόματα που ξεχωρίζουν, αλλά αρκετοί που είναι ικανοί να διεκδικήσουν κάτι καλό . Ευελπιστώ σε μια καλή παρουσία”.

Κώστας Μπανιώτης (ύψος)

“Είναι σημαντικό που η Ελλάδα πηγαίνει στη διοργάνωση με μία μεγάλη ομάδα. Για μένα προσωπικά είναι το πέμπτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι υγιής, αισιοδοξώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.