Μαραθώνιος Τόκιο: Ανίκητος και στην Ιαπωνία ο Κιπτσόγκε!

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε κέρδισε και τον μαραθώνιο της Ιαπωνίας, έχοντας πλέον νίκες στους 14 από τους τελευταίους 16 αγώνες που έχει δώσει στην καριέρα του!

Μαραθώνιος Τόκιο: Ανίκητος και στην Ιαπωνία ο Κιπτσόγκε!

Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ανίκητος στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Αυτή τη φορά, ο σπουδαίος Κενυάτης επικράτησε στον μαραθώνιο του Τόκιο, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 2 ώρες, 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, μπροστά από τον συμπατριώτη του Άμος Κιπρούτο (2:03.13).

Ο Κιπτσόγκε έχει πλέον κερδίσει τους 14 από τους τελευταίους 16 μαραθωνίους της καριέρας του και ύστερα από αυτή την επιτυχία δήλωσε πως απώτερος στόχος του είναι να γίνει ο πρώτος μαραθωνοδρόμος στην Ιστορία που θα κατακτήσει τρία συνεχή χρυσά μετάλλια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

«Είμαι πολύ περήφανος για τη νίκη μου στους δρόμους του Τόκιο, όπου οι άνθρωποι έχουν τον στίβο στο μυαλό και στην καρδιά τους. Είναι υπέροχο που πλέον έχω κερδίσει τους τέσσερις από τους έξι μαραθωνίους "Abbott World Marathon Major". Επίσης, θέλω όλο τον κόσμο ενωμένο. Η νίκη μου σήμερα ελπίζω να φέρει θετικό πνεύμα σε αυτό τον κόσμο», δήλωσε επίσης ο 37χρονος Κενυάτης.