Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Στεφανίδη: "Όποια περάσει πρώτη τα 4,90 μ., κερδίζει στο Βερολίνο"

Η αθλήτρια που θα περάσει πρώτη τα 4,90 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου θα είναι και αυτή που θα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Αυτό προέβλεψε η Κατερίνα Στεφανίδη…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2018: Στεφανίδη: "Όποια περάσει πρώτη τα 4,90 μ., κερδίζει στο Βερολίνο"

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν παρούσα στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την παραλαβή του εξοπλισμού για τα μέλη της Εθνικής ομάδας και την επίσημη φωτογράφισή της.

Υπογράμμισε αρχικά πως “ως Ελλάδα πάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Πάμε σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ως Κατερίνα, επίσης τα ίδια. Πάμε να το διασκεδάσουμε πολύ και αν μιλήσω πιο συγκεκριμένα πάω σε έναν αγώνα όπου θεωρώ ότι έχω μία μεγάλη αντίπαλο (Αντζέλικα Σιντόροβα), που ίσως είναι και μεγαλύτερη από τη (Σάντι) Μόρις. Είμαστε στην ακριβώς ίδια κατάσταση και θεωρώ ότι η αθλήτρια που θα περάσει πρώτη τα 4,90 μέτρα είναι αυτή που θα κερδίσει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ξέρω ότι και για εκείνη αυτός είναι ο στόχος που έχει, θα είναι και ρεκόρ για εκείνη το 4,90 μ. στον ανοικτό. Οι συνθήκες θα είναι καλές και ελπίζω να δούμε μεγάλα άλματα”.

Για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες βδομάδες με τις φονικές πυρκαγιές σχολίασε: “Τις τελευταίες μέρες μου έχουν έρθει αρκετά μηνύματα και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Είχα σταματήσει τις τελευταίες μέρες να ανεβάζω πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μου είπαν ότι θέλουν να βάζω τα άλματά του για να τους κάνω χαρούμενους. Ελπίζω ότι οι επιτυχίες, όχι μόνο οι δικές μου, αλλά όλων των Ελλήνων αθλητών, σε όλα τα αθλήματα, θα μπορούσαν να φέρουν μια χαρά. Βέβαια, μια αθλητική επιτυχία δεν μπορεί να τα καλύψει όλα, αλλά ότι μπορούμε κάνουμε”.