Με Καραλή, Ανδρικόπουλο και Πανταζή το μίτινγκ της Καρλσρούης

Επιστροφή στη δράση για τον Εμμανουήλ Καραλή την Παρασκευή (28/1). Στο μίτινγκ της Καρλσρούης θα λάβουν μέρος και οι Νίκος Ανδρικόπουλος, Ανδρέας Πανταζής. 

Με Καραλή, Ανδρικόπουλο και Πανταζή το μίτινγκ της Καρλσρούης

Ο Εμμανουήλ Καραλής επιστρέφει την Παρασκευή (28/1) στην αγωνιστική δράση στο μίτινγκ της Καρλσρούης, που ανήκει στη σειρά Gold του indoor tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο 22χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού πέντε μήνες από την κατάκτηση της τέταρτης θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι έτοιμος για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του κλειστού στίβου.

Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη θέλει από νωρίς στη σεζόν να διεκδικήσει μεγάλα άλματα, που θα του ανοίξουν το δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

Στη Γερμανία θα είναι για να αγωνιστούν τόσο ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο Μόντο Ντουπλάντις, όσο και ο "χάλκινος" στο Παγκόσμιο του 2019, Πιοτρ Λίσεκ, αλλά και ο Αμερικανός Λάιτφουτ με ρεκόρ 6,00 μ. στον κλειστό στίβο. Ο Καραλής έχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ 5,80 μ., επίδοση που έχει πετύχει τόσο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όσο και στο Παγκόσμιο κλειστού του 2018 και του έδωσε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Στο μίτινγκ της Καρλσρούης θα συμμετάσχουν δύο ακόμη Έλληνες αθλητές στο τριπλούν. Πρόκειται για τους Νίκο Ανδρικόπουλο και Ανδρέα Πανταζή.

Ο Ανδρικόπουλος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 16,39 μ. από την περσινή σεζόν, ενώ τον Ιούνιο του 2021 προσγειώθηκε στα 16,73 μ. στον ανοιχτό στίβο. Οι δύο άλτες θα έχουν την να συναγωνιστούν άλτες με ρεκόρ πάνω από τα 17,00 μ. όπως ο Μαξ Χες (Γερμανία), ο Μέλβιν Ράφιν (Γαλλία) και ο Ζον Πόντβιαν (Γαλλία).

Το μίτινγκ της Καρλσρούης είναι ο πρώτος αγώνας της σειράς indoor tour και η διοργάνωση με την οποία ανοίγει η χειμερινή δράση. Το μίτινγκ θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση. Το επί κοντώ των ανδρών θα ξεκινήσει στις 20.05 και το τριπλούν των ανδρών στις 21.54.