Ντουσάκης: «Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ωστόσο δεν ανησυχώ και δεν φοβάμαι για κάτι»

Ο Ορέστης Ντουσάκης μίλησε για τη νέα σεζόν, τις σπουδές στην Αθήνα και τις αλλαγές που έφεραν στο αθλητικό κομμάτι.

Ντουσάκης: «Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ωστόσο δεν ανησυχώ και δεν φοβάμαι για κάτι»

Ο Ορέστης Ντουσάκης είναι ένας από τους αθλητές της νέας γενιάς, που κατάφερε την τελευταία τριετία, παρά την κρίση της πανδημίας, να διαγράψει ανοδική πορεία.

Ο 20χρονος σφυροβόλος έφτασε το καλοκαίρι στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ενώ ήταν τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Ο νεαρός είναι έτοιμος για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, αφού λόγω σπουδών θα αφήσει τα Χανιά για την Αθήνα.

«Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσω τις σπουδές μου στην Αθήνα, μια απόφαση που φέρνει αλλαγές και στο κομμάτι του αθλητισμού. Μετά τα οχτώ χρόνια συνεργασίας με τον Κωστή Παπαμαρκάκη θα συνεχίσω με τον Γιάννη Μπαρλή στην Αθήνα», είπε ο Ντουσάκης και συμπλήρωσε: «Θα κάνω την τελευταία μου προετοιμασία με τον κ. Παπαμαρκάκη από τις 3 έως 16 Ιανουαρίου στην Κύπρο και εκεί θα έρθει και ο κ. Μπαρλής, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία για μια ομαλή μετάβαση. Στην Αθήνα θα μετακομίσω με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας από την Κύπρο».

Ο Ντουσάκης το 2021 είχε μια εξαιρετική χρονιά, αφού κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κ20. «Μετά από μια καλή χρονιά κυνηγάς πάντα το καλύτερο. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών Κ23, ωστόσο για εμένα θα είναι μια καλή ευκαιρία να προσαρμοστώ με τον νέο μου προπονητή, να προετοιμαστώ για το Ευρωπαϊκό Νέων του 2023 και φυσικά και για το 2024, όπου θα κυνηγήσω την πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στο νέο ξεκίνημα που θα κάνει στην Αθήνα. «Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ωστόσο δεν ανησυχώ και δεν φοβάμαι για κάτι. Οι ρυθμοί στα Χανιά σίγουρα είναι πολύ ηπιότεροι, ωστόσο θεωρώ πως θα προσαρμοστώ και στους ρυθμούς της Αθήνας. Θα κάνω την προπόνηση μου στον Άγιο Κοσμά, ενώ θα έχω σε προτεραιότητα και τις σπουδές μου, αφού αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα μετακομίσω στην Αθήνα».

Ο Ντουσάκης αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Κωστή Παπαμαρκάκη και στο γεγονός πως μετά από τόσα χρόνια αφήνει το γκρουπ του. «Όπως έχω πει κι άλλες φορές, πρόκειται για τον δεύτερο πατέρα μου. Είμαι στο γκρουπ του εδώ και οχτώ χρονιά κι έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα μαζί με αποκορύφωμα το μετάλλιο το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τον ευχαριστώ για όλα, θα είναι πάντα ένας από τους κοντινότερους ανθρώπους της ζωής μου. Ευχαριστώ και όλα τα παιδιά του γκρουπ», κατέληξε ο αθλητής, που παράλληλα υπηρετεί και τη στρατιωτική του θητεία.