Τρίκαλα: Δουλεύει η Εθνική ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανωμάλου εδάφους στο Δουβλίνο (pics)

Εντατική προπονητική δουλειά διεξάγεται στα Τρίκαλα για τα μέλη της εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο.

Τρίκαλα: Δουλεύει η Εθνική ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανωμάλου εδάφους στο Δουβλίνο (pics)

Σε θετικό κλίμα και με διάθεση για προπόνηση συνεχίζεται το προπονητικό καμπ αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου εδάφους στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου.

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή (26/11) στα Τρίκαλα και πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία, με στόχο όχι μόνο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ιρλανδίας, αλλά πρωτίστως να αποδείξει τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και τα αποτελέσματα που μπορεί αυτή να επιφέρει.

«Το καμπ θέλουμε να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς οργανωμένων προπονητικών συγκεντρώσεων για τα μέλη των εθνικών και προεθνικών μας ομάδων, που ως βασικό στόχο θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση αθλητών και προπονητών γύρω από τη διαδικασία της προπόνησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και μια σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με το τετράπτυχο "προπόνηση, διατροφή, αποκατάσταση και ψυχολογία"», είπε από τα Τρίκαλα ο συντονιστής των αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Η προπόνηση των αθλητών διεξάγεται μεταξύ του σταδίου Καλαμπάκας και του αθλητικού κέντρου Σκαμνιές, σε καιρικές συνθήκες που ταιριάζουν με αυτές του Δουβλίνου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα μέλη της ομάδας μίλησε χθες Κυριακή (28/11) ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Σούλας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των προπονητών.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαδικτυακή ενημέρωση από την ψυχολόγο Φρόσω Πατσού και τη διατροφολόγο Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία έχει επιμεληθεί το διατροφικό μενού της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι την ευκαιρία να γυμναστούν με τα μέλη της εθνικής ομάδας και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον είχαν το τριήμερο που προηγήθηκε τρεις μικρές αθλήτριες του ΑΟ Σπύρος Λούης Κορυδαλλού Νίκαιας, που βρέθηκαν στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία του συλλόγου τους και με τη συνοδεία του προπονητή τους, Νίκου Κουλουμπαρίτση.