Πόλακ: «Μεγάλος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι»

Εντατικά προετοιμάζεται για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου η Ελένη Πόλακ, ωστόσο η Ελληνίδα επικοντίστρια έχει οριοθετήσει ως στόχο το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου τον Μάρτιο του 2022.

Πόλακ: «Μεγάλος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι»

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της διανύει εδώ και καιρό η Ελένη Πόλακ, η οποία αποτελεί πλέον μία από τις σταθερότερες άλτριες του επί κοντώ στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστική η συνέπεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας σε επιδόσεις πάνω από τα 4,65 μέτρα, που της έχουν δώσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Τελευταία εμπειρία της ήταν ασφαλώς η συμμετοχή στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα μπορούσε να είχε φτάσει μέχρι τον τελικό αν η διακοπή από τη βροχή δεν είχε δημιουργήσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα σε εκείνη και σε πολλές άλλες αθλήτριες.

Επόμενος στόχος της Πόλακ είναι οι αγώνες της χειμερινής περιόδου. Η αθλήτρια του Μανώλη Καράγιαννη έχει ατομικό ρεκόρ 4,71 μ., επίδοση που θα πρέπει να βελτιώσει προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου στα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους (18-20/3).

Το όριο που έχει ορίσει η World Athletics είναι 4,75 μ., με όριο συμμετοχής αθλητριών τις 12. Σε περίπτωση που δεν πιάσουν το όριο δώδεκα αθλήτριες, η λίστα θα συμπληρωθεί από το παγκόσμιο ράνκινγκ, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί στις 9 Μαρτίου 2022.

«Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού. Το όριο είναι 4,75 μέτρα, μια επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες της Ελένης. Θα επιδιώξουμε τη συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό, μέσα από τους οποίους θα κυνηγήσει τη βελτίωση, αλλά και μια θέση ψηλά στο παγκόσμιο ράνκινγκ», είπε ο προπονητής της αθλήτριάς μας, Μανώλης Καραγιάννης.