«Κεραυνοί» Ντρισμπιώτη για ΕΟΕ: «Ρατσιστική η κατανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατήγγειλε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για «φωτογραφικά» και ταξικά κριτήρια στην κατανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών.

«Κεραυνοί» Ντρισμπιώτη για ΕΟΕ: «Ρατσιστική η κατανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών»

Μύδρους εξαπέλυσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καταγγέλλοντάς τη για ρατσιστική συμπεριφορά και ταξικά κριτήρια αναφορικά με τη διανομή των Ολυμπιακών υποτροφιών, σε αντίθεση με τις προτάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, «ασημένια» με την Εθνική ομάδα βάδην και 8η Ολυμπιονίκης στα 20χλμ. βάδην στο Τόκιο, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα σε ταβέρνα της Καρδίτσας προκειμένου να αυτοχρηματοδοτηθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ξέσπασε μετά την εξαίρεσή της από τις υποτροφίες λόγων ηλικιακών κριτηρίων.

Αναλυτικά η δήλωση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη:

«Πρόκειται για μία ρατσιστική απόφαση ανθρώπων που εκλέχθηκαν να μας εκπροσωπούν στην Ολυμπιακή Επιτροπή, ανθρώπων που ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν εμάς τους αθλητές και όχι μόνο να μας χρησιμοποιούν και να κάνουν ταξικές διακρίσεις επιλέγοντας να στηρίζουν αθλητές με φωτογραφικά κριτήρια. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί αυτό που έκαναν είναι ρατσιστικό, δεν αποκλείεις αθλητές ούτε λόγω ηλικίας, ούτε λόγω δημοφιλίας, ούτε αγνοείς αθλητές που είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων ή αθλητές που επιλέγουν κρατούν χαμηλούς τόνους και να κοιτάζουν μόνο την δουλειά τους.

Με τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον αθλητισμό και σίγουρα δεν στηρίζουν εμάς τους αθλητές. Μπορεί να έχουν το δικαίωμα να αγνοήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για το πως πρέπει να διατεθούν οι Ολυμπιακές υποτροφίες, εκείνο που δεν μπορούν όμως είναι να μας αποτρέψουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έστω και αυτοχρηματοδοτούμενοι. Δεν μπορούν να μας στερήσουν το όνειρο και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε.

Εμείς θα φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα και όπως τα καταφέραμε το 2021, θα τα καταφέρουμε και το 2022 και το 2023 και το 2024, αλλά από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να σωπάσουμε σε οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική συμπεριφορά. Μπορεί το κορυφαίο Ολυμπιακό άθλημα, αυτό πάνω στο οποίο βασίζεται όλο το οικοδόμημα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Επιτροπών να έχει γίνει φτωχός συγγενής χωρίς καν εκπροσώπηση στην ΕΟΕ εδώ και έξι μήνες, εμείς ως αθλητές όμως δεν θα σωπάσουμε άλλο.

Γιατί δεν έχουμε κανέναν να μιλήσει για εμάς, κανέναν να μας υπερασπιστεί και να διεκδικήσει δικαιοσύνη και ισότητα, κανέναν να εξηγήσει σε ανθρώπους από το μπάντμιντον, την τοξοβολία, το κανόε καγιάκ και την γυμναστική χωρίς να έχω τίποτα με τους ανθρώπους, ότι στα αγωνίσματα των αντοχών στίβου η κορύφωση των αθλητικών επιδόσεων έρχεται στην ηλικιακή δεκαετία 30-40 ετών και κανέναν να τους ενημερώσει πως η Ντρισμπιώτη ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στα 25 της έτη και δεν έχει περισσότερα από 10 χρόνια προπονητική επιβάρυνση, που σημαίνει πως από τώρα έως το Παρίσι κυνηγάει να βγάλει ακόμη καλύτερες επιδόσεις και να φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Δυστυχώς αυτή είναι κατάντια για το άθλημά μας, φτάσαμε σε σημείο όχι μόνο να μην μας λαμβάνει κανείς υπόψη, αλλά πλέον να μην έχουμε ούτε φωνή να ακουστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».