Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα

Διαβάστε το σύνολο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/11) στους δρόμους της Αθήνας, όπως τις ανακοίνωσε σήμερα (11/11) η Τροχαία, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανεμπόδιστη και ασφαλής διεξαγωγή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων.

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Οι διοργανωτές του ιστορικού αγώνα μεταξύ άλλων ζητούν την κατανόηση των οδηγών της πρωτεύουσας.

Κι αυτό γιατί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου διεθνούς αθλητικού γεγονότος είναι πιθανό να επιφέρουν ταλαιπωρία σε όσους επιλέξουν να μετακινηθούν με το ιδιωτικό όχημά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τροχαία Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα (11/11) τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα ισχύουν τόσο το Σάββατο (13/11), ημέρα διεξαγωγής των 10 χιλιομέτρων, όσο και την Κυριακή (14/11), όπου γίνονται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες. Πιο αναλυτικά:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 08.00 ώρα της Παρασκευής 12/11 έως την 20.30 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 22.00 ώρα της Παρασκευής 12/11 έως την 20.30 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

* Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ευαγγελισμό.

* Μ. Μουσούρου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 14.00 έως την 21.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 05.00 έως την 17.30 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 14.00 έως 20.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 07.00 έως 17.30 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Θηβών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Ασίας και Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων.

* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 14.00 έως 20.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 05.00 έως 18.00 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ησιόδου.

* Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Βασ. Γεωργίου Β'.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 14.00 έως 20.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 05.00 έως 13.00 ώρα της Κυριακής 14/11:

* Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Καρέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Καρέα, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

* Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

* Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λ. Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της, από 14.00 έως 20.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 04.00 έως 13.00 ώρα της Κυριακής 14/11.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Π. Πλαστήρα έως Μουσούρου, από 08.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από 17.30 ώρα της Κυριακής 14/11.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης αυτών την Κυριακή 14/11:

* Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της αφετηρίας και της Λ. Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00-12.00.

* Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων), στο τμήμα της μεταξύ του Τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00-12.00.

* Λ. Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Αθανασίου και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00-09.00.

* Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με τη Λ. Μαραθώνος (γέφυρα Δημοκρατίας) και τη συμβολής της με την οδό Οίου Ραφήνας/Μιλτιάδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 05.00-12.00.

* Δημοκρατίας, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με την οδό Λόφου και τη συμβολής της με την οδό Οίου Ραφήνας/Μιλτιάδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο Μαραθώνα, κατά τις ώρες 05.00-12.00.

* Χρ. Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ της συμβολής της με την ανώνυμη οδό (μετά την οδό Παγκόσμιας Φιλίας) και τη συμβολής της με την οδό Μιλητού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 05.00-12.00.

* Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Κάτω Σουλίου και Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 07.30-13.30.

* Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Διονύσου και Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 08.00-15.15.

* Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 08.30-17.05.

* Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00-13.30 .

* Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00-15.00.

* Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00-07.00.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων:

* Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Πλαστήρα και της οδού Μ. Μουσούρου, από 06.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 έως 17.30 της Κυριακής 14/11.

* Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό από 06.00 ώρα της Παρασκευής 12/11 έως 20.30 της Κυριακής 14/11.

* Πλ. Καραϊσκάκη (Άγαλμα δισκοβόλου), από 06.00 ώρα της Παρασκευής 12/11 έως 20.30 της Κυριακής 14/11.

* Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας από την 14.00 έως την 21.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 και από την 05.00 έως την 17.30 ώρα της Κυριακής 14/11.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 09.00 ώρα του Σαββάτου 13/11 έως 17.30 της Κυριακής 14/11:

* Λ. Μεσογείων, σε όλο το μήκος της.

* Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της.

* Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της.

* Αρδηττού, σε όλο το μήκος της.

* Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Φειδιππίδου.

* Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.

* Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.

* Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.

* Ερατοσθένους, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευτυχίδου.

* Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Αμβρ. Φραντζή.

* Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας.

* Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Σοφίας.

* Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

* Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

* Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

* Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

* Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στη μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

* Λ. Μαραθώνος και Διονύσου (Δήμου Μαραθώνος-Νέας Μάκρης).

* Λ. Μαραθώνος - Αρτέμιδος - Φειδιππίδου (Δήμου Μαραθώνος-Ν. Μάκρης).

* Λ. Μαραθώνος και Αγ. Μαρίνας (Δήμου Μαραθώνος-Ν. Μάκρης).

* Λ. Μαραθώνος και Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου).

* Λ. Μαραθώνος και Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμου Παλλήνης-Γέρακα).

* Λ. Μαραθώνος και Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμου Παλλήνης-Γέρακα).

* Λ. Μαραθώνος και Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής - Δήμος Αγ. Παρασκευής).

* Λ. Μεσογείων και Αγ. Ιωάννου - Ελπίδος - Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).

* Λ. Μεσογείων και 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου & Χαλανδρίου).

* Λ. Μεσογείων και Αγ. Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Δήμου Χολαργού -Παπάγου & Ν. Ψυχικού).

* Λ. Μεσογείων και Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).

* Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη (Δήμος Αθηναίων).

* Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Δήμος Αθηναίων).

* Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου (Δήμος Αθηναίων).

* Λ. Βασ. Κων/νου και Βασ. Γεωργίου Β' (Δήμος Αθηναίων), μόνο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.