Δεύτερη με ρεκόρ η Πεσιρίδου στο Βαλκανικό

Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έκανε εξαιρετική κούρσα στη Στάρα Ζαγόρτα και σκόρπισε χαμόγελα ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Βερολίνο.

Δεύτερη με ρεκόρ η Πεσιρίδου στο Βαλκανικό

Παρότι για μεγάλο διάστημα στη θερινή σεζόν αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση και αγώνες με έντονο πόνο, η Ελισάβετ Πεσιρίδου επέστρεψε δριμύτερη στα 100μ. εμπόδια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου την τελευταία εβδομάδα και ύστερα από αγωγή που της έδωσε ο γιατρός της ομοσπονδίας Διονύσης Χίσσας φαίνεται πως δεν ξεπέρασε απλά τους πόνους, αλλά επανήλθε σε πολύ καλή φόρμα, κάτι που απέδειξε περίτρανα στην κούρσα της κατά τη δεύτερη μέρα του Βαλκανικού.

Το Σάββατο (21/7) η 26χρονη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 13.04 (-0,6). Η Πεσιρίδου πριν λίγες εβδομάδες είχε πετύχει 13.08, ενώ πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται χρόνους κάτω από τα 13.00 και παράλληλα να μια καλή πορεία στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.63 σε μια κούρσα, όπου δεν είχε τον κατάλληλο συναγωνισμό για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος αγωνίστηκε για τη χώρα μας στο επί κοντώ και είχε καλύτερο άλμα στα 5,20 μέτρα.

Η Σταματία Σκαρβέλη μπορεί να ξεκίνησε την πορεία της ως σφαιροβόλος, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών δείχνουν πως η σφυροβολία είναι το αγώνισμα που της ταιριάζει. Η αθλήτρια πραγματοποίησε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση και με 68,48 μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα η 23χρονη πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, πίσω από το 69,10 μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ.