Μαραθώνιος: Με Γκελαούζο και Πριβιλέτζιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ηχηρά ονόματα όπως αυτά του Κώστα Γκελαούζου στους άνδρες και της Γκλόρια Πριβιλέτζιο στις γυναίκες θα τρέξουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 14/11.

Μαραθώνιος: Με Γκελαούζο και Πριβιλέτζιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Μεγάλα ονόματα του μαραθωνίου δρόμου στην Ελλάδα θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Συνολικά 80 αθλητές, 55 άνδρες και 25 γυναίκες, έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, η οποία επιστρέφει φέτος μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω του κορονοϊού.

Στους άνδρες το «παρών» θα δώσει ο νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναϊκός ΑΟ), που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο 31χρονος πρωταθλητής επικράτησε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Από κοντά και ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Πανελλήνιος ΓΣ), που έδειξε σε καλή κατάσταση πριν από λίγες ημέρες στα 10 χιλιόμετρα στη διοργάνωση των Τρικάλων.

Θέση εκκίνησης με υψηλές προσδοκίες θα πάρει και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) -νικητής σε τέσσερις διοργανώσεις-, αλλά και ο τρίτος του 2019, Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αποτελεί το πρώτο όνομα και φαντάζει ως το φαβορί για την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Σε καλή κατάσταση είναι και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), δεύτερη πριν από λίγες ημέρες στο πρωτάθλημα των Τρικάλων στα 8 χιλιόμετρα γυναικών.

Σημειώνεται ότι από τις 25 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον μαραθώνιο, καμία δεν έχει αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου.