Χρήστος Τζέκος: Κανένα σκάνδαλο ντόπινγκ των Κεντέρη - Θάνου το 2004 (vid)

Ο άλλοτε προπονητής των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, Χρήστος Τζέκος, επιμένει, ότι δεν υπήρξε κάποιο σκάνδαλο ντόπινγκ στην περιβόητη ιστορία του αποκλεισμού τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Χρήστος Τζέκος: Κανένα σκάνδαλο ντόπινγκ των Κεντέρη - Θάνου το 2004 (vid)

Εμμένει ο Χρήστος Τζέκος ότι ουδέποτε υπήρξε σκάνδαλο ντόπινγκ στην υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου.

Ο άλλοτε προπονητής των δύο σπρίντερ υποστήριξε μιλώντας στο Mega πως το σκάνδαλο παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που τους στέρησε την συμμετοχή, έγινε επειδή οι δύο αθλητές δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

«Μια τέτοια περίοδος δεν είναι καλή για κανέναν. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο όπως έγινε, δεν ήταν σκάνδαλο ντόπινγκ. Έγινε επειδή δεν μας βρήκαν κάποιες φορές που μας έψαξαν», απάντησε στην σχετική ερώτηση ο Χρήστος Τζέκος.

Όσο για το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από το προσκήνιο τα χρόνια που ακολούθησαν, είπε:

«Αυτό ήταν το χόμπι μου. Ο πρωταθλητισμός δεν ήταν η δουλειά μου. Σταμάτησα για λίγο να κάνω το χόμπι στον υψηλό πρωταθλητισμό, συνέχισα να το κάνω σε μικρότερο επίπεδο. Έκανα την πορεία μου σαν προπονητής και έχω κερδίσει τα πάντα. Έφερα τα πρώτα μετάλλια στην Ελλάδα. Δεν καίγομαι να κερδίσω κάτι από αυτό. Μακάρι οι νεότεροι προπονητές να έχουν την τρέλα να κερδίσουν πράγματα για την Ελλάδα».

Ερωτηθείς τι κάνει έναν αθλητή σπουδαίο απάντησε: «Είναι πολλά πράγματα που κάνουν έναν μεγάλο αθλητή. Πρέπει να έχει ταλέντο, να έχει θέληση και να αντέχει την προπόνηση. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που δεν αντέχουν την προπόνηση».

Τέλος, για το αν υπήρξαν υποθέσεις παρενόχλησης στο στίβο, είπε: «Δεν είναι κάτι που μας απασχόλησε στο στίβο. Όλα τα παιδιά ήταν μεταξύ τους φίλοι. Αν κάπου συμβαίνει, καλό είναι να γίνεται γνωστό μόλις συμβαίνει. Όποιος έχει υποστεί κάτι τέτοιο, σαφώς είναι άσχημο».