Γκελαούζος: «Στόχος μου στον Μαραθώνιο της Αθήνας η καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην ιστορία»

Αποτίμηση της παρουσίας του στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου εδάφους στα Τρίκαλα αλλά και αποκάλυψη του μεγαλεπήβολου στόχου του στον επικείμενο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έκανε σε δηλώσεις του ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Γκελαούζος.

Γκελαούζος: «Στόχος μου στον Μαραθώνιο της Αθήνας η καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην ιστορία»

Την παρουσία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος με μια σπουδαία επίδοση κατάφερε να συνδυάσει ο Κώστας Γκελαούζος λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Το 29.17 που πέτυχε ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών στα 10 χιλιόμετρα στην Πηγή Τρικάλων αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, αφού κανείς μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε πίστα δεν είχε καταφέρει να κατέβει τα 30 λεπτά.

Παράλληλα αποτελεί δείγμα της αγωνιστικής βελτίωσης του 31χρονου πρωταθλητή μας, σε μια χρονική στιγμή όπου έχει μπροστά του αρκετές προκλήσεις κι ενώ ακολουθεί σε δύο μόλις εβδομάδες ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

«Ακολούθησα τον ρυθμό που ένιωθα πως μπορώ να πάω. Δεν είχα κάνει φορμάρισμα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Την Τετάρτη γύρισα από την Κύπρο, όπου ολοκλήρωσα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου για τον μαραθώνιο της Αθήνας, έχοντας βγάλει μεγάλο όγκο προπόνησης. Παρ' όλα αυτά η εμφάνισή μου στα Τρίκαλα έδειξε πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διεξαγόταν συνήθως τον Φεβρουάριο, μια εποχή όπου οι μαραθωνοδρόμοι δεν είμαστε φορμαρισμένοι. Τώρα ο αγώνας χρονικά συνέπεσε με τον μαραθώνιο της Αθήνας, για τον οποίο προετοιμάζομαι. Επίσης η συγκεκριμένη πίστα μού αρέσει και την ξέρω, ενώ μου άρεσαν και οι συνθήκες που επικρατούσαν», είπε αρχικά ο Γκελαούζος για την παρουσία του στον αγώνα των Τρικάλων.

Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ συμπλήρωσε: «Σίγουρα η εμφάνισή μου στα Τρίκαλα μου έδειξε πως είμαι στην κατάσταση που πρέπει ενόψει της διοργάνωσης της Αθήνας. Εκεί θέλω να κυνηγήσω την καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην κλασική διαδρομή, που είναι 2.17.56 και ανήκει στον Νίκο Πολλιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Αν στην Αθήνα τελειώσω τον αγώνα χωρίς προβλήματα και δείξω πως είμαι στην κατάσταση που θέλω, θα τρέξω στον μαραθώνιο της Βαλένθια στις 5 Δεκεμβρίου με στόχο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το οποίο είναι 2.14.30».

Στα πλάνα του Γκελαούζου δεν συμπεριλαμβάνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος. «Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι στα πλάνα μου, αφού για εμένα προέχουν οι αγώνες μαραθωνίου. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που προετοιμάζονται για το Δουβλίνο και θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας», ξεκαθάρισε ο δρομέας του Παναθηναϊκού και κατέληξε: «Έχω ήδη κλείσει μια θέση και στον μαραθώνιο της Σεβίλλης στις 20 Φεβρουάριου, στον οποίο ωστόσο θα τρέξω μόνο αν δεν έχω πιάσει νωρίτερα το όριο για το Μόναχο».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γκελαούζος έχει ατομικό 2.14.44 από το 2020, ενώ το ρεκόρ του στην κλασική διαδρομή είναι 2.19.02 από τη διοργάνωση του 2019.