Η Ιμπαργκουέν στον στίβο της πολιτικής

Η Κατρίν Ιμπαργκουέν αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον... στίβο της πολιτικής.

Η Ιμπαργκουέν στον στίβο της πολιτικής

Η διάσημη Κολομβιανή άλτρια, Ολυμπιονίκης το 2016 (στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο) στο τριπλούν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τις εκλογές στην Γερουσία της πατρίδας της, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022.

«Πιστεύω ότι ο αθλητισμός μπορεί να κάνει πολλά για να αλλάξει τα πράγματα», δήλωσε η 37χρονη Ιμπαργκουέν, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της με το κεντροδεξιό κόμμα U, που ιδρύθηκε το 2005 και κατέχει 39 από τις 280 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Η Ιμπαργκουέν, η οποία έχει στην συλλογή της και το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, μετά την αποτυχία να διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε περίπτωση εκλογής της, η Ιμπαργκουέν, η οποία εκπροσωπεί την μαύρη μειονότητα της χώρας που υπολογίζεται στο 9% του πληθυσμού, θα γίνει η δεύτερη Ολυμπιονίκης στην Γερουσία της Κολομβίας. Προηγήθηκε η αρσιβαρίστρια, Μαρία Ιζαμπέλ Ουρούτια, η οποία κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας της Νότιας Αμερικής, στο Σίδνεϊ το 2000 και κατείχε μια θέση στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου από το 2002 μέχρι το 2010.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ