Στίβος: Νεκρή η Άγκνες Τίροπ – Βρέθηκε μαχαιρωμένη σπίτι της

Η Άγκνες Τίροπ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανώμαλο δρόμο το 2015, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τετάρτης (13/10). Οι υποψίες της αστυνομίας επικεντρώνονται στον πρώην σύντροφο της.

Στίβος: Νεκρή η Άγκνες Τίροπ – Βρέθηκε μαχαιρωμένη σπίτι της

Η Άγκνες Τίροπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν. Το σώμα της γεμάτο μαχαιριές και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου, με τις υποψίες της να επικεντρώνονται στον πρώην σύντροφο της.

Η Τίροπ παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανώμαλο δρόμο το 2015, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στα 10.000μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο αλλά και το 2019 στη Ντόχα.

Εκπροσώπησε την Κένυα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο αγώνισμα των 5.000μ, όπου και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Η Άγκνες Τίροπ βρέθηκε στο σπίτι της νεκρή έχοντας αρκετές μαχαιριές στην κοιλιακή της χώρα. Οι υποψίες της αστυνομίας επικεντρώνονται στον πρώην σύντροφο της.

H Tίροπ έγραψε ιστορία όταν σε ηλικία 20 ετών, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου καθώς ήταν η δεύτερη νεότερη αθλήτρια μετά τη Ζόλα Μπαντ.

Στα 17 της χρόνια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000μ του παγκόσμιου πρωταθλήματος νεανίδων. Την επόμενη χρονιά ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο ανωμάλου των νεανίδων στο Μπίντγκοτς και το 2014, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και πάλι των νεανίδων, ήταν τρίτη στα 5.000μ.