Θετικός σε τεστ ντόπινγκ ο Κάρτερ

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Νέστα Κάρτερ βρέθηκε ξανά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και θα περάσει από ακρόαση την επόμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Αντι-Ντόπινγκ της χώρας του

Θετικός σε τεστ ντόπινγκ ο Κάρτερ

Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Νέστα Κάρτερ, του οποίου το θετικό τεστ ντόπινγκ είχε στερήσει από τον Γιουσέιν Μπολτ το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στα 4x100 μέτρα, βρέθηκε και πάλι θετικός και πλέον θα περάσει από ακρόαση την επόμενη εβδομάδα.

Η επιβεβαίωση της εξέτασης του Κάρτερ προήλθε από τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής Αντι-Ντόπινγκ της Τζαμάικα, Κεντ Γκάμον, αλλά και από τον δικηγόρο του σπρίντερ Στιούαρτ Στίμπσον.

«Έχουμε ένα θέμα με τον Νέστα Κάρτερ... Έχουμε μια πειθαρχική ακρόαση που παραπέμφθηκε από την JADCO (Επιτροπή Αντι-Ντόπινγκ Τζαμάικα)», δήλωσε ο Κεντ Γκάμον στο Reuters, χωρίς όμως να κατονομάσει την απαγορευμένη ουσία. Γνωστοποίησε πάντως ότι η πειθαρχική ακρόαση θα αρχίσει στις 14 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Στίμπσον αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την ουσία ή τις συνθήκες γύρω από το θετικό τεστ του Κάρτερ.

Η τελευταία παραβίαση αντιντόπινγκ έρχεται τρία χρόνια αφότου ο Κάρτερ έχασε την έφεσή του στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία είχε αφαιρέσει από τον σπρίντερ και την υπόλοιπη ομάδα ανδρών της Τζαμάικα, αποτελούμενη από τους Μπολτ, Ασάφα Πάουελ και Μάικλ Φράτερ, τα χρυσά τους μετάλλια από τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Τον Αύγουστο, ο 35χρονος Κάρτερ εξέδωσε δελτίο Τύπου τονίζοντας ότι αποσύρθηκε λόγω ιδιωτικής ιατρικής κατάστασης που τον εμπόδισε να προπονηθεί και να αγωνιστεί από τον Μάρτιο του 2021.

Ανέφερε τότε ότι ένα φάρμακο που είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός του για τη θεραπεία της κατάστασης παραβίαζε τους κανόνες αντιντόπινγκ και ως εκ τούτου είχε επιλέξει την υγεία του έναντι του στίβου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ