Σπανουδάκη: «Θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μέτρα»

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αποφάσισε να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στα 200 μ. και να αφήσει στην άκρη το αγαπημένο της 100άρι.

Σπανουδάκη: «Θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μέτρα»

Το 2021 ήταν μια αποδοτική σεζόν για την Ραφαέλα Σπανουδάκη, αφού συνδυάστηκε με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μια σειρά από καλές και σταθερές εμφανίσεις στους αγώνες της σεζόν.

Η πρωταθλήτρια των ταχυτήτων ξεκίνησε την προετοιμασία της για το 2022 έχοντας νωρίτερα λάβει την απόφαση να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στα 200 μ. και να αφήσει στην άκρη το αγαπημένο της 100άρι.

«Η απόφαση έχει παρθεί και τη φετινή χρονιά θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μ. και θα αφήσω τα 100 μέτρα. Ήρθε η στιγμή να κάνω αυτή την αλλαγή και να δω τα αποτελέσματα, που θα έρθουν. Νιώθω έτοιμη να κάνω αυτή τη μετάβαση και να δώσω όλη μου την προσοχή στα 200 μέτρα. Οι επιδόσεις μου στην απόσταση μου επιτρέπουν να κυνηγήσω καλά πλασαρίσματα σε επίπεδο Ευρώπης, κάτι που φάνηκε στη διάρκεια της φετινής σεζόν», είπε η Σπανουδάκη που έχει ατομικό ρεκόρ 23.11, επίδοση που της επιτρέπει να κάνει σχέδια για καλές παρουσίες.

«Ξεκάθαρα ο στόχος για το 2022 είναι μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, αφού θεωρώ πως με επιδόσεις στα 23.00 είναι εφικτό να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Νωρίτερα στη σεζόν θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο στο Γιουτζίν, διοργάνωση στην οποία θα κυνηγήσω τη συμμετοχή. Πιστεύω πως μέσα από το ράνκινγκ είναι εφικτό να έρθει η πρόκριση», πρόσθεσε η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη.

Η Σπανουδάκη έχει ξεκινήσει την προπόνηση της εδώ και 20 ημέρες, αφού έχει μπροστά της την πρόκληση του χειμώνα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «'Εχω ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα έχει βγει ένας μεγάλος όγκος δουλειάς. Τόσο ο Σεπτέμβριος όσο και ο Οκτώβριος είναι δύσκολοι μήνες, ωστόσο είναι σημαντικοί για τη συνέχεια της προετοιμασίας. Κοιτάμε τους αγώνες του κλειστού, γιατί έχει αποδειχθεί πως το 60αρι με βοηθάει ενόψει των εμφανίσεων μου στον ανοιχτό στίβο. Έχω στα πόδια μου 7.23 από τον φετινό χειμώνα, επίδοση που είναι όριο και για το παγκόσμιο του 2022, κι αυτό μου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Θα επιδιώξω να έχω δυνατές συμμετοχές σε μίτινγκ στην Ευρώπη κι αν όλα πάνε καλά να είμαι παρούσα στο Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι».

Η Σπανουδάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μέτρων. "Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς ήταν πραγματικά μεγάλη εμπειρία. Είδα πως δουλεύουν, πως κινούνται, πως συμπεριφέρονται μεγάλες αθλήτριες και άνοιξε το μυαλό μου", κατέληξε η 27χρονη.