Στίβος: Επιτυχημένη επανεμφάνιση του «Run Greece» στην Αλεξανδρούπολη

Η πρώτη διοργάνωση της σειράς δρομικών αγώνων «Run Greece», μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/9) επιτυχώς στην Αλεξανδρούπολη.

Στίβος: Επιτυχημένη επανεμφάνιση του «Run Greece» στην Αλεξανδρούπολη

Με επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα «Run Greece» στη μετά Covid-19 εποχή.

Η Αλεξανδρούπολη κέρδισε το στοίχημα, αφού κατάφερε να διοργανώσει άρτια και υποδειγματικά το πρώτο -για το 2021- δρομικό ραντεβού της σειράς που έχει γίνει θεσμός.

Στην πόλη της Θράκης άνοιξε σήμερα (19/9) η σειρά των αγώνων δρόμου, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε πόλεις της περιφέρειας σε συνεργία με τους τοπικούς φορείς και με μεγάλο χορηγό την Ergo.

Η ομοσπονδία σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Έβρου και τον δήμο Αλεξανδρούπολης, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, αλλά και την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών και των σωματείων της ακριτική πόλης, κατάφερε να διοργανώσει άρτιους αγώνες, τηρώντας στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλάμβανε 10 χιλιόμετρα και 5 χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης, που για μία ακόμη φορά γέμισε από δρομείς και θεατές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να στηρίξουν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Νικητής στα 5 χλμ. ήταν ο Γιώργος Ματζαρίδης με 16.04.47 και στις γυναίκες πρώτευσε η Μιχαέλα Φιάσκα με 19.00.19.

Στα 10 χλμ. ανδρών πρώτος ήταν ο Γιώργος Ιατρουδέλης με 34.16 και στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Ζλάτκα Καραντχόβα με 43.49.

Επόμενος σταθμός της διοργάνωσης είναι η Πάτρα την ερχόμενη Κυριακή (26/9) κι έπειτα θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (3/10), Λάρισα (10/10), Ηράκλειο (17/10), Ιωάννινα και Ρόδο (24/10).