Στίβος: Η Πάτρα υποδέχεται το «Run Greece» στις 26 Σεπτεμβρίου

Η Πάτρα ετοιμάζεται για μία ακόμα -την όγδοη- διοργάνωση ενός αγώνα «Run Greece» στις 26 Σεπτεμβρίου και οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για το σπουδαίο αυτό δρομικό ραντεβού στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Στίβος: Η Πάτρα υποδέχεται το «Run Greece» στις 26 Σεπτεμβρίου

Ένας από τους αγώνες δρόμου της σειράς «Run Greece», που αποτελεί θεσμό πλέον για το δρομικό κίνημα, θα γίνει και φέτος στην πόλη της Πάτρας.

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας θα φιλοξενήσει για ογδόη χρονιά τον αγώνα στις 26 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης. Η διοργάνωση ανήκει στον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το δήμο της Πάτρας, με μεγάλο χορηγό την Ergo.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν ο Γ' αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Μελαχρινός, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Πέτρος Μαντάς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Τζελάτης, καθώς και ο πρωταθλητής των αποστάσεων Αλέξανδρος-Διαμαντής Σκούρτης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα. Η Πάτρα αγκαλιάζει κάθε φορά τον ΣΕΓΑΣ και τις διοργανώσεις του, ενώ διοργανώνει και εξαιρετικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα, οπότε αποτελεί πάντα προτεραιότητα για εμάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο αγώνας που έρχεται θα προσφέρει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε. Μετά από έναν χρόνο διεκδικούμε όλοι μαζί με ίσους όρους την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εργάτες αυτής της προσπάθειας», είπε ο Π. Μελαχρινός.

Από την πλευρά του ο Κ. Πελετίδης είπε: «Το "Run Greece" είναι μια γιορτή για το δρομικό κίνημα, που αναπτύσσει τον μαζικό αθλητισμό. Ως δήμος το θέλουμε και το στηρίζουμε. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και με ιδιαίτερο τρόπο, όμως και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε, στέλνοντας μήνυμα ότι μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, να περπατήσουμε και να τρέξουμε με σωστό τρόπο, χωρίς πρόβλημα και με ασφάλεια. Η πόλη μας είναι χαρούμενη για τη σπουδαία αθλητική γιορτή που έρχεται».

«Το "Run Greece" μάς έλειψε την προηγούμενη χρονιά. Να τρέξουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για την υγεία μας, για την καρδιά μας, για να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, για να ενισχύσουμε τα οστά μας, για να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος, για να παρατείνουμε το γήρας. Το "Run Greece" είναι μια διοργάνωση που θα μας δώσει υγεία, κοινωνικοποίηση, αλλά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού. Ως Περιφέρεια δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε μαζί», είπε ο Χ. Μπονάνος.

Ο Ν. Μπαλάσης σχολίασε: «Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Στον αγώνα θα υπάρχει μουσική επένδυση από τα τραγούδια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έζησε στα νεανικά του χρόνια στην Πάτρα και υπήρξε αθλητής του άλματος εις μήκος και της κολύμβησης. Το δρομικό κίνημα αποτελεί την ακατανίκητη επιθυμία να χορέψει κάποιος στους δρόμους. Θα δούμε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα που ενισχύει τη δρομική κοινότητα».

Ο Τ. Πετρόπουλος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η τεχνική μελέτη για την ανακατασκευή του προπονητηρίου στην περιοχή Λαδόπουλου.

Στην αρτιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Πατρέων, δηλαδή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και του προπονητηρίου στίβου στου Λαδόπουλου, στάθηκε ο Π. Μαντάς.

Τέλος, ο Α. Σκούρτης είπε: «Μετά από έναν χρόνο το "Run Greece" επιστρέφει στη ζωή μας και μαζί του επιστρέφει το όμορφο κλίμα. Προσωπικά, δεν το έβλεπα ποτέ σαν αγώνα επίδοσης αλλά σαν αγώνα χαράς και ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση όπου κι ένα μικρό παιδί αλλά κι ένας μεγάλος άνθρωπος μπορούν να συμμετάσχουν. Πάμε λοιπόν να τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα!».

Το πρόγραμμα του «Run Greece» Πάτρας είναι το παρακάτω:

10.00 π.μ.: Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων ανδρών - γυναικών (από έτος γέννησης 2006 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

11.30 π.μ.: Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων ανδρών -γυναικών (από έτος γέννησης 2009 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία Γεωργίου Α'.

Τέλος, τονίζεται ότι οι εγγραφές για τους αγώνες «Run Greece» στην Πάτρα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.rungreece.gr έως την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.