Ελίνα Τζένγκο: «Τώρα το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20»

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 αλλά δηλώνει έτοιμο τώρα για την πρωτιά και στο Παγκόσμιο.

Ελίνα Τζένγκο: «Τώρα το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20»

Η Ελίνα Τζένγκο, από το βράδυ της Κυριακής (18/7) είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, χάρη στη βολή της στα 61,18 μ. στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο Ταλίν. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ πέτυχε έτσι τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν και πλέον ετοιμάζεται για τους επόμενους.

«Ήμουν έτοιμη να κυνηγήσω μια μεγάλη βολή. Βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα στην πρώτη προσπάθεια είδα πως είμαι σε θέση να πάω και για το παγκόσμιο ρεκόρ. Παρόλα αυτά στη συνέχεια σφίχτηκα κι έκανα αρκετά λάθη. Ήρθε όμως το χρυσό κι αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα. Και μάλιστα ήρθε με μια καλή βολή, η οποία δεν ήταν η καλύτερη τεχνικά .

Υπήρχε μεγάλη προσμονή όλες τις προηγούμενες ημέρες, παρόλα αυτά δεν ήμουν αγχωμένη. Ήμουν ψύχραιμη και είχα ανεβασμένη ψυχολογία. Παράλληλα είχα το χρόνο να ξεκουραστώ τις ημέρες μου ήμουν στο Ταλίν και να κάνω τις απαραίτητες προπονήσεις», είπε αρχικά η Τζένγκο και συμπλήρωσε: «Τώρα έχω μπροστά μου έναν ακόμη σημαντικό αγώνα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Πιστεύω πως κι εκεί εγώ και η αθλήτρια από τη Σερβία θα είμαστε οι δύο που θα διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο».

Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20: Χρυσό μετάλλιο η Ελίνα Τζένγκο

Η 20χρονη αθλήτρια τη φετινή χρονιά έζησε μια διαφορετική εμπειρία, που μόνο χρήσιμη θα της φανεί στο μέλλον. Τα αλλεπάλληλα ταξίδια, η τριβή με κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, δημιούργησαν στην Τζένγκο ένα νέο περιβάλλον τη φετινή χρονιά, μέσα από το οποίο βγήκε κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα. «Η φετινή εμπειρία ήταν πολύ εποικοδομητική. Στην προσπάθεια μου να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανα πολλούς αγώνες στο εξωτερικό, αρκετούς από αυτούς μόνη μου. Ήταν μια διαδικασία, που με γέμισε εμπειρία, ωστόσο με κούρασε κιόλας, καθώς δεν ήμουν συνηθισμένη σε κάτι ανάλογο. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που δεν μπόρεσα σε όλους μου τους αγώνες να πετύχω τις επιδόσεις, που θα ήθελα.

Αυτή είναι, όμως, η ζωή του αθλητή και αυτή θα είναι και η δική και θα προσαρμοστώ στα δεδομένα. Άλλωστε αν είχα μείνει σπίτι μου, δε θα είχα κερδίσει κάτι», σχολίασε.

Η ελληνική ομάδα ήταν σύσσωμη παρούσα στο στάδιο για τον τελικό της Τζένγκο: «Η στήριξη τους ήταν ουσιαστική. Με τα περισσότερα παιδιά ήμαστε στην ομάδα από την κατηγορία Κ18. Έχουμε αναπτύξει σχέσεις φιλίας κι όπως είναι φυσιολογικό ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλο. Ήταν πολύ όμορφη και η υποδοχή που μου έκαναν στο ξενοδοχείο», κατέληξε η Τζένγκο, που ξέρει πως μια μεγάλη υποδοχή αναμένεται για εκείνη και στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. «Χάρηκαν όλοι πάρα πολύ. Ήταν μαζεμένοι όλοι σε γκρουπάκια και έβλεπαν τον αγώνα».

Η Τζένγκο θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία της με στόχο το χρυσό μετάλλιο σε ένα μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι.