Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Προκρίθηκαν στον τελικό η Αδαμοπούλου και ο Τσίτσος

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ, ενώ ο Δημήτρης Τσίτσος σε εκείνον του ακοντισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Προκρίθηκαν στον τελικό η Αδαμοπούλου και ο Τσίτσος

Ο Δημήτρης Τσίτσος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο σκέλος της δουλειάς του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, αφού προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Καραλής και Ρίζος στον τελικό του επί κοντώ

Ο αθλητής χρειάστηκε μία βολή στα 74,02 μ. για να κερδίσει μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Ο χάλκινος πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση κι έτοιμος να κυνηγήσει βολές πάνω από το φετινό του 76,16 μ. και γιατί όχι το ατομικό του 77,79 μ., προκειμένου να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη, στον αγώνα της Κυριακής.

Στίβος: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία ο Μουζενίδης

Ο Τσίτσος παρότι δεν πέτυχε το όριο των 77,00 μ. επέλεξε να κρατήσει δυνάμεις και να μην εκτελέσει τις δύο άλλες βολές του προκριματικού, αφού με το 74,02 μ. ήταν εντός πρόκρισης. Ο 21χρονος προκρίθηκε με την όγδοη επίδοση, ωστόσο στον τελικό είναι σε θέση να κινηθεί υψηλότερα. Την κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Τοπίας Λαϊνέ (Φινλανδία) με 80,67 ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού έχει ξεπεράσει φέτος τα 81,00 μέτρα. Συνολικά τρεις από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση έχουν ξεπεράσει φέτος τα 80,00 μ., δείγμα του υψηλού επιπέδου που είναι το αγώνισμα.

Στον προκριματικό των 110 μ. εμπ. συμμετείχαν οι Παύλος Μποΐτσιος και Ηλίας Τοτολίδης. Ο Μποΐτσιος τερμάτισε στην έκτη θέση της δεύτερης σειράς με 14.66 (-1,0) και κατέλαβε την 31η θέση στο σύνολο, Στην έκτη θέση της τρίτης σειράς των ψηλών εμποδίων τερμάτισε ο Ηλίας Τοτολίδης με 14.73 (-0,4), επίδοση που του έδωσε την 32η στο σύνολο.

Από την πλευρά της η Αριάδνη Αδαμοπούλου μπορεί να έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της στη θερινή σεζόν λόγω τραυματισμού, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,20 μ., επίδοση που ήταν αρκετή να της δώσει μια θέση στον τελικό της Κυριακή (11/7). Η Αδαμοπούλου ξεπέρασε με την πρώτη τα 3,90 μ., ενώ έκανε ένα άκυρο στα 4,05 μέτρα. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε πριν ο πήχης φτάσει στο ύψος (4,40 μ.) του ορίου, αφού τα 4,20 μ. υπερέβησαν 12 αθλήτριες.

Η Αδαμοπούλου πραγματοποίησε μόλις τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις στις 16 Ιουνίου και πρόλαβε να συμμετάσχει εκτός συναγωνισμού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε τα 4,17 μέτρα. Η 21χρονη έγινε το δέκατο μέλος της ελληνικής ομάδας, που παίρνει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος της.