Σάλι-Αν Φρέιζερ-Πράις: Δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στα 100 μέτρα!

Μία μεγάλη επίδοση πέτυχε το Σάββατο (5/6) στα 100 μέτρα η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, σε μίτινγκ στο Κίνγκστον, αφού ο χρόνος 10.63 που σημείωσε την κατατάσσει στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Σάλι-Αν Φρέιζερ-Πράις: Δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στα 100 μέτρα!

Η δεύτερη γρηγορότερη γυναίκα όλων των εποχών στα 100 μέτρα είναι από σήμερα (5/6) η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις!

Η 34χρονη Τζαμαϊκανή σπρίντερ συμμετείχε σε μίτινγκ στην πρωτεύουσα της χώρας της, Κίνγκστον, όπου πέτυχε τον εντυπωσιακό χρόνο 10.63 στην «απόσταση της μιας ανάσας». Η συγκεκριμένη επίδοση ανέβασε τη Φρέιζερ-Πράις στη δεύτερη θέση στα χρονικά του αγωνίσματος.

Το ακατάρριπτο εδώ και 33 χρόνια παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει στην αείμνηστη Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ, η οποία είχε πετύχει 10.49 το 1988. Την ίδια χρονιά μάλιστα η αδικοχαμένη Αμερικανίδα αθλήτρια είχε σημειώσει άλλες δύο φορές χρόνους κάτω από το σημερινό 10.63 της Φρέιζερ-Πράις, με 10.61 και 10.62!

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση της Φρέιζερ-Πράις ήταν το 10.70 από το 2012, που συνιστούσε και εθνικό ρεκόρ της Τζαμάικας, το οποίο είχε ισοφαρίσει η Ιλέιν Τόμπσον-Έρα το 2016.

«Όταν η σκληρή δουλειά επιτέλους σε αποζημιώνει!» έγραψε η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια στα social media μετά τον αγώνα, συμπληρώνοντας: «Τόσα πολλά έχουν επιτευχθεί, ακόμα περισσότερα περιμένουν μπροστά».

Αναμφίβολα η δύο φορές Ολυμπιονίκης και άλλες εννιά παγκόσμια πρωταθλήτρια Φρέιζερ-Πράις έδειξε τις διαθέσεις της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου θα επιδιώξει να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο σε αυτή την πλούσια συλλογή.