Diamond League: Στην Ντόχα για διάκριση στον δεύτερο αγώνα της σειράς οι Στεφανίδη - Παπαχρήστου

Οι Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου βρίσκονται ήδη στην Ντόχα με σκοπό να συμμετάσχουν στον δεύτερο αγώνα της σειράς Diamond League την Παρασκευή (28/5) σε άλμα επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα.

Diamond League: Στην Ντόχα για διάκριση στον δεύτερο αγώνα της σειράς οι Στεφανίδη - Παπαχρήστου

To δεύτερο «Diamond League» της χρονιάς διεξάγεται στην Ντόχα την Παρασκευή (28/5) και δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες του στίβου θα είναι παρούσες σε αυτό.

Καταρχάς οι κορυφαίες άλτριες του επί κοντώ βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα του Κατάρ και ανάμεσα σε αυτές είναι ασφαλώς και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Λίγες ημέρες μετά τα 4,80 μέτρα που σημείωσε στο «Continental Tour» στην Καλιφόρνια, άλμα που επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή της, η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί για πρώτη φορά φέτος με τις Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), τις δύο αθλήτριες που θα αποτελέσουν τις βασικές αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Σιντόροβα θα κάνει στην Ντόχα τον πρώτο της αγώνα στον ανοιχτό, ενώ η Μόρις έχει περάσει φέτος τα 4,80 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει και η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), με 4,93 μέτρα από τις 23 Μαΐου.

Η Στεφανίδη έφτασε στην Ντόχα το βράδυ της Τρίτης (25/5) και μετά τον αγώνα εκεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα γίνει η βάση της για το υπόλοιπο της σεζόν.

Από την πλευρά της, στο τριπλούν του «Diamond League» αύριο (28/5) στο Κατάρ θα συμμετάσχει η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία για αυτό τον λόγο βρίσκεται εκεί από την Τετάρτη (26/5), προκειμένου να πάρει μέρος στον δεύτερο αγώνα της σειράς.

Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τη σεζόν την περασμένη εβδομάδα στο Γκέιτσχεντ, όπου πήδηξε 13,62 μέτρα, σε μια διοργάνωση που έγινε υπό βροχή και με χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία.

Στο τριπλούν θα συμμετάσχει και η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, που λίγες ημέρες νωρίτερα σημείωσε 15,43 μέτρα και έδειξε έτοιμη να απειλήσει ακόμη και το παγκόσμιο ρεκόρ (15,50 μέτρα).