Ομάδα στίβου ΗΠΑ: Ακύρωσε την προετοιμασία της στην Ιαπωνία!

Η ομάδα στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ακύρωσε την προετοιμασία της στην Ιαπωνία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Ομάδα στίβου ΗΠΑ: Ακύρωσε την προετοιμασία της στην Ιαπωνία!

Οι ανησυχίες, πλέον, στις αποστολές των Ολυμπιακών ομάδων λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Αυτό μαρτυρά και η απόφαση της ομάδας στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να ακυρώσει την προετοιμασία της στην Ιαπωνία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου των ΗΠΑ επρόκειτο να προετοιμαστούν στην Τσίμπα του Τόκιο, ωστόσο το σχέδιο ακυρώθηκε καθώς επικρατεί «ανησυχία για την ασφάλεια των αθλητών μας», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είναι κρίμα που αποφάσισαν να ακυρώσουν την προετοιμασία, αλλά πιστεύω ότι έλαβαν την καλύτερη δυνατή απόφαση στην τρέχουσα κατάσταση», τόνισε με δήλωσή του ο κυβερνήτης της Τσίμπα, Τόσιχιτο Κουμαγκάι.

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου και η Ιαπωνία έχει λάβει μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ωστόσο την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών της ζητούν την ακύρωση της διοργάνωσης για δεύτερη φορά.

Παράλληλα με τους πολίτες ανησυχούν και οι χορηγοί της διοργάνωσης, με το ανώτατο στέλεχος της Toyota Motor Corp, Γιουν Ναγκάτα, να τονίζει σχετικά: «Ως χορηγοί, σπάει η καρδιά μας να βλέπουμε τη δημόσια δυσαρέσκεια που απευθύνεται σε αθλητές. Για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε σε σύγκρουση κάθε μέρα σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης».

Για να αποτρέψει ένα νέο ξέσπασμα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να προσφέρει εμβολιασμούς σε περίπου 2.500 αθλητές και προσωπικό υποστήριξης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» έχουν πεθάνει ήδη 11.000 άνθρωποι από τον κορονοϊό και το ιατρικό σύστημα έχει δοκιμαστεί σοβαρά από την τελευταία αύξηση κρουσμάτων, με 925 νέες μολύνσεις την Τρίτη στο Τόκιο.