Συναντήσεις της Σακοράφα για self test και Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Σειρά συναντήσεων είχε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με υπουργούς, τον γ.γ.Α. και τον δήμαρχο της Αθήνας για την επίτευξη συνεργασίας σε διάφορες υποθέσεις.

Συναντήσεις της Σακοράφα για self test και Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Ένα αρκετά φορτωμένο από υποχρεώσεις και επαφές πρόγραμμα είχε σήμερα (26/4) η Σοφία Σακοράφα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αρχικά συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Με αφορμή την έναρξη της θερινής αγωνιστικής δράσης με διευρυμένους αγώνες σε όλη τη χώρα, η κυρία Σακοράφα έθεσε στον υπουργό και στον γ.γ.Α. το ενδεχόμενο χρήσης των self test από την ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού, στη μάχη του περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι υπάρχουσες οδηγίες της ΓΓΑ για όσους μετέχουν σε μια αθλητική διοργάνωση απαιτούν την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Ο κ. Μαυρωτάς δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες με αρνητικό αποτέλεσμα self test, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσο στη σχολική κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικοί) όσο και σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους (λιανεμπόριο, δημόσιες υπηρεσίες και αλλού).

Στη συνέχεια της σημερινής ημέρας η Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει δύο ακόμα σημαντικές συναντήσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της ομοσπονδίας με το υπουργείο και παράλληλα εξετάστηκαν δράσεις και σχέδια τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, η κουβέντα της κυρίας Σακοράφα με τον κ. Μπακογιάννη επικεντρώθηκε στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Στην εν λόγω συνάντηση μπήκαν οι βάσεις της συνεργασίας ενόψει της πρώτης χρονικά διοργάνωσης, του ημιμαραθωνίου, ο οποίος λόγω των συνθηκών μεταφέρθηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου.