Ημερίδα ρίψεων: Νικητές οι Αναγνωστοπούλου, Φραντζεσκάκης - Ατομικό ρεκόρ ο Ντουσάκης

Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και Ορέστης Ντουσάκης έδωσαν το «παρών» στην ημερίδα ρίψεων της Τετάρτης στη Λευκωσία.

Ημερίδα ρίψεων: Νικητές οι Αναγνωστοπούλου, Φραντζεσκάκης - Ατομικό ρεκόρ ο Ντουσάκης

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου βρίσκεται εδώ και μέρες στην Κύπρο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στην Ημερίδα Ρίψεων, που έγινε στη Λευκωσία.

Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στη δισκοβολία με βολή στα 56,60 μ., επίδοση που πέτυχε μάλιστα στην δεύτερη και έκτη της προσπάθεια, ενώ είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 54,09 μέτρα. Η Αναγνωστοπούλου θα μείνει μέχρι τις 25 του μηνός στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στο Σπλιτ.

Στην ίδια διοργάνωση, ο Ορέστης Ντουσάκης έβαλε από νωρίς στη σεζόν υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός αθλητής ήταν νικητής στη σφυροβολία της κατηγορίας του με βολή στα 77,42 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 73,80 μ. που πέτυχε το 2020.

Ο Ντουσάκης πέτυχε βολή καλύτερη από το όριο (69,00 μ.) συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και έδειξε πως μέσα από τους αγώνες θα κυνηγήσει μεγαλύτερες βολές. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο (17/4) στη Θεσσαλονίκη.

Στη σφυροβολία, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε σήμερα μια πρώτη ευκαιρία για επιστροφή στον κανονικό αγωνιστικό ρυθμό, ύστερα από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, αφού συμμετείχε στην Ημερίδα ρίψεων, στη Λευκωσία.

Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 του 2019 ήταν νικητής στη σφυροβολία με 72,86 μ., επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 67,76 μ., 69,44 μ. και 72,12 μέτρα.

Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη δεν είναι ακόμη στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα ήθελε, ωστόσο μέσα από τους αγώνες αναμένεται σύντομα να βρεθεί πάλι σε βολές πάνω από τα 75,00 μέτρα. Ο 21χρονος αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο (17/4) στη στο 6ο Κύπελλο Ρίψεων, που διοργανώνει η Ομοσπονδία, στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Φραντζεσκάκη ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης με 72,00 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και στην τρίτη ο Ντάνιελ Ράμπα με 70,66 μέτρα. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη ήταν έκτος με 67,62 μέτρα.

Η 16χρονη Αφροδίτη Τζατζιμάκη ξεκίνησε τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο, αφού δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Η νεαρή στην τέταρτη βολή της πέτυχε 63,54 μ. κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σφυροβολία Κοριτσιών Κ18, πίσω από την Βαλεντίνα Σάββα, που εντυπωσίασε έχοντας καλύτερη βολή στα 69,75 μέτρα. Η Τζατζιμάκη, η οποία είχε ατομικό 64,12 μ. από το 2019 ρεκόρ, είχε ακόμη μία έγκυρη βολή στα 57,44 μέτρα.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας