Ακυρώθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες στίβου Κ23

Δεν θα διεξαχθούν τελικά οι Μεσογειακοί Αγώνες στίβου Κ23, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στην πόλη Λα Νούτσια της Ισπανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, εξαιτίας της πανδημίας.

Ακυρώθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες στίβου Κ23

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε χώρες όλες του κόσμου.

Ένα από τα επακόλουθα της εξάπλωσης του νέου ιού είναι να ακυρώνονται αθλητικές διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο τρέχον έτος, ακολουθώντας την τακτική της περσινής χρονιάς, κατά την οποία δέσποσε η χρονική μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο έναν χρόνο μετά.

Ένα ακόμα αθλητικό γεγονός που θα πληρώσει με τη μη διεξαγωγή του την άσχημη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες στίβου κάτω των 23 ετών.

Οι αγώνες επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην ισπανική πόλη Λα Νούτσια στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού (5-6 Ιουνίου). Ωστόσο η Μεσογειακή Ένωση πήρε την απόφαση ακύρωσης της διοργάνωσης.

Και αυτό γιατί η οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων στίβου Κ23, παρακολουθώντας τα γεγονότα σε διεθνές επίπεδο, εκτίμησε ότι δεν είναι δυνατό να λάβει χώρα στην πόλη της νοτιοανατολικής Ισπανίας μια διοργάνωση στην οποία θα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Yπενθυμίζεται πως ήδη έχει ακυρωθεί εδώ και λίγες ημέρες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που ήταν να γίνει στο Ριέτι της Ιταλίας κατά το χρονικό διάστημα 26-29 Αυγούστου.