Ψήφισμα του ΣΕΓΑΣ και ανακοίνωση των εργαζομένων του για τον θάνατο του Σεβαστή

Ο Βασίλης Σεβαστής πέθανε σήμερα (8/4) χτυπημένος από τον κορονοϊό και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ψήφισμα, ενώ και οι εργαζόμενοι της ομοσπονδίας έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Ψήφισμα του ΣΕΓΑΣ και ανακοίνωση των εργαζομένων του για τον θάνατο του Σεβαστή

Στο άκουσμα του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος υπήρξε παλιός πρωταθλητής του στίβου, πρόεδρος και μετέπειτα γενικός γραμματέας του, το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η έκδοση ανακοίνωσης και εκ μέρους των εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ για την αδόκητη απώλεια του 72χρονου σπουδαίου αθλητικού παράγοντα.

Το ψήφισμα του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, λόγω της απώλειας του επί σειρά ετών προέδρου και γενικού γραμματέα Βασίλη Σεβαστή και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

* Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

* Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα από αύριο 9/4/2021 μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

* Να υψωθεί μεσίστια η σημαία του ΣΕΓΑΣ στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας.

* Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του εκλιπόντος με έξοδα του ΣΕΓΑΣ σε ένδειξη ελάχιστης τιμής.

* Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία μόνο από την πρόεδρο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

* Να καταθέσει δάφνινο στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ.

* Να αφιερωθεί στη μνήμη του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ18 παίδων - κορασίδων, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αγάπη και προσφορά του στην ανάπτυξη του στίβου.

* Να δημοσιευθεί η παρούσα απόφαση σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Εξουσιοδοτείται η πρόεδρος να κοινοποιήσει την παρούσα απόφαση στην οικογένειά του».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ

«Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε σήμερα από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο στίβος έχασε σήμερα μια σπουδαία προσωπικότητα, έναν άνθρωπο με ικανότητες, γνώσεις, κύρος, μόρφωση, ήθος, σοφία, ανθρωπιά.

Ο Βασίλης Σεβαστής υπήρξε ένας πρωτοπόρος άνθρωπος και ένας φωτεινός ηγέτης. Όσοι είχαμε την ευτυχία να εργαστούμε δίπλα του δεν θα μπορούσαμε παρά να θαυμάσουμε και να συμπαρασυρθούμε από την αγάπη του για τον στίβο. Μια αγάπη που τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του στα γήπεδα και στους αγώνες. Μια αγάπη ανιδιοτελή, καθαρή και ολοκληρωτική.

Όσοι υπηρετούμε τον ελληνικό αθλητισμό, από οποιαδήποτε θέση, είμαστε κληρονόμοι του και αισθανόμαστε βαριά την απώλειά του. Ο πατριάρχης του κλασικού αθλητισμού έφυγε σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ υποκλινόμαστε σιωπηλά και τον αποχαιρετούμε».