Στίβος: Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών από κορονοϊό, ο Βασίλης Σεβαστής.

Στίβος: Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής

Πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 72 ετών ο Βασίλης Σεβαστής. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Μαΐου 1949. Υπήρξε πρωταθλητής στίβου (Δέκαθλο), καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα. Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (αργότερα Γεν. Γραμματέας), ενώ κατά καιρούς θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Στις πρόσφατες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ ήταν και πάλι υποψήφιος και εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ. Ο Βασίλης Σεβαστής είχε προσβληθεί από κορονοϊό και τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Σωτηρία" αλλά, δυστυχώς, δεν άντεξε.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή την Πέμπτη (08/04). Ο Βασίλης Σεβαστής είναι ο δεύτερος παράγοντας του στίβου που αποβιώνει τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από καρδιακή ανακοπή.